Afmystificering af elbiler

Hos Power Fuel administrerer vi ladestandere til fremtidens førende køretøjer – nemlig elbiler.
Men i overgangen fra benzinbil til elbil, kan der opstå mange spørgsmål og fordomme om elbiler. Vi forsøger i denne artikel at klarlægge og afmystificere 3 misforståede ting om elbiler:

 

  1. Elbiler er ikke klimavenlige

Først og fremmest er elbilen drevet af batteri og el, i modsætning til benzin- og brændstofbilen. Og selvom elbilens batteri, produktion og opladning koster mere i klimaregnskabet, så er elbilen altså langt mere end dobbelt så klimavenlig som en ny fossilbil.

Udledningen af Co2 pr. km., er da også blevet udregnet til 90 gram for en elbil, hvorimod en fossilbil udleder 212 gram Co2 pr. km. Dette modbeviser påstanden om at elbiler ikke er klimavenlige. I 2030, opnår Danmark med den nye energiaftale, 100 procent vedvarende energi i elforbruget. Dette vil sige, at elbiler ikke længere udleder Co2 til den tid, når de bliver opladt.

 

  1. Elbiler kan ikke køre langt nok

En gennemsnitlig dansker kører 50 kilometer om dagen. Med en privat ladestander, er din elbil altid fuldt opladt hjemmefra, og faktisk foregår 85 procent af elbilsopladningerne hjemme på danskernes egne private grunde.

Afhængigt af din elbils optagende ladeeffekt, kan elbilen køre 100 km. efter 1 times opladning med Power Fuels ladestandere. I Power Fuels app, kan du se hvilke offentlige ladestandere der er tættest på din lokation, så du altid kan oplade på farten.

 

  1. Elbiler er dyrere end benzinbiler

Helt enkelt, er en elbil dyrere at købe, men langt billigere i forbrug, afgift og vedligeholdelse.

 

Kilde: www.dn.dk

Hvad er en standard installation?

Power Fuels ladeløsning til private, sikre en godkendt installation af erfarne installatører.

Vi har udarbejdet retningslinjer for hvad en standardinstallation hos Power Fuel indebære. Professionel rådgivning om optimal placering af ladestanderen i henhold til størst mulig sikkerhed og bedst mulig tilgang med din elbil.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning

Du skal have de fornødne ampere til rådighed i din installation, hvilket især er relevant ved installation af ladestanderen med effekt større end 11 kW. Sikring foran gruppetavlen må ikke overstige 63 ampere.

Levering og installation, samt automatisering til enten 1- eller 3- faset tilslutning inklusiv N, gældende for både 16 eller 32 A og fejlstrømsafbryder HPFI, enten som kombi eller separate enheder, i eksisterende el-tavle. Fejlstrømsafbryder er type A.

Fra eksisterende gruppetavle trækker installatøren kablet op til 15 meter langs eksisterende gulv eller væg. Ved eventuel føringsvej faktureres du pr. meter.

Vi sikrer at installationen opfylder de krav, som bilfabrikanter stiller i henhold til garanti. Vi tester og sikrer at din ladestander virker i henhold til gældende lovgivning. Afslutningsvis vejleder vi dig i den daglige brug.

Hvad ligger ud over standardinstallation

Størstedelen af vores kunder får installeret ladeboksen uden yderligere omkostninger. Der kan dog være særlige forhold, som gør at installationen kræver ekstra ydelser. Vores installatørpartner vil altid involvere dig i opgavens omfang og pris inden installationen påbegyndes.

Eventuelle ekstra omkostninger i forbindelse med installationen, faktureres direkte mellem installationspartneren og kunden. 

Læs også den fulde beskrivelse her: https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 1.000 kr. rabat, hvis du tegner en grøn elaftale hos Velkommen.

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen A/S og blive brugt til at oprette deres elaftale “GrønEl”.

GrønEl er en elaftale med variabel pris og 100% grøn strøm. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 øre/kWh. GrønEl koster 0 kr. i abonnement.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen A/S. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://velkommen.dk/betingelser-energi