Ladestandere til boligforeninger

Flere og flere boligforeninger er begyndt at installere ladestandere til elbiler i deres parkeringsområder. Det skal være nemt for boligforeningernes beboere at vælge elbil. 

Så nemt er det at
komme i gang

1. Kontakt os

Kontakt os, så vil vi sammen finde ud af, hvilken løsning der passer bedst til lige præcis jeres boligforening.

2. Besigtigelse

Vi kommer ud og besigtiger jeres forening for at se, hvilken ladestander der giver bedst mening for jer.

3. Installation

Vi kommer ud og installerer jeres ladestandere, herefter kan beboerne nemt sætte gang i opladning af deres bil.

Et kontaktpunkt
hele vejen

Hos Power Fuel har vi samlet alt inden for rådgivning, installation og administrering af ladestandere.
Tryghed hele vejen.

Fleksibel løsning til boligforeninger

Alle foreninger er forskellige og fortjener forskellige løsninger. Vi skræddersyer den bedste løsning til jeres forening.
Nemt og bekvemt.

Opladning til
kostpris

Beboerne betaler kun for det strøm de bruger og det forbrug de har, ingen skjulte gebyrer eller abonnementer.
Det synes vi er mest fair. 

Få strøm på
bilen

Beboerne kan nemt starte og stoppe sin opladning med vores brugervenlige app, eller med deres bestilte ladebrik. 
Brugervenligt og simpelt.

Ofte stillede
spørgsmål

Foreningen kan etablere ladebokse på alle p-pladser. Vi anbefaler at der er minimum 6 ampere til rådighed til hver plads. Jo mere strøm der er til rådighed, des hurtigere vil bilerne oplade. Vores avanceret lastfordelingssystem vil sikre at den strøm der er til rådighed fordeles ligeligt mellem pladserne. Dette gælder både for anlæg med to pladser eller 160 pladser.

Vores installatørpartner kan analysere foreningens forbrug. Vi anbefaler at analysen foretages over to uger uden for ferie og helligdagsperioder, da dette giver det mest retvisende resultat. På den måde kan vi vejlede foreningen i hvorvidt der er ampere nok eller om foreningen anbefales at tilkøbe flere ampere. 

Foreningen kan vælge at benytte bygningens overskydende strøm eller tilkøbe nye ampere til ladeinfrastrukturen. Det er kun muligt at benytte de overskydende ampere fra fælles – og erhvervsinstallationerne. 

Foreningen skal tage stilling til om ladeboksene kun benyttes af en enkelt bruger for hver p-plads, eller om ladeboksene skal stå på fællesområde tilgængelig for alle. Ved mere end tre ladebokse, er det vigtigt at foreningen vælger ladebokse, med avanceret lastfordelingssystem. Power Fuel benytter flere anerkendte fabrikanter, der opfylder disse krav, herunder ABB, Schneider og Zaptec. 

Foreningen kan selv bestemme, hvorvidt de vil betale elregningen eller om Power Fuel skal varetage al administration. I så fald vil elregningen betales af Power Fuel og refusionen vil tilfalde beboeeren og indgå i opladningsprisen.

Power Fuel varetager den fulde drift af foreningens ladebokse i hele samarbejdsperioden.
Vedligehold varetages af ejeren af ladeboksene.

Garantien opdeles i to dele:

 1. Garantien på ladeboksen er to år i henhold til købeloven. Nogle producenter tilbyder fem års garanti. Garantien tilfalder ejeren af ladeboksen.
 2. Ladeinfrastrukturen og den grundlæggende installation til ladeboksene udføres i henhold til AB18 af autoriseret elinstallatører. 

Foreningen skal beslutte, hvorvidt hver enkel beboer skal have sin egen ladeboks på sin egen p-plads. Eller om der skal være færre ladebokse tilgængelige for alle beboere. 

Det er muligt for gæster at lade på foreningens ladebokse, da opladningen foretages via Power Fuels app og afregnes efter endt opladning. Det er op til foreningen eller den enkelte beboer om hvorvidt de ønsker at synliggøre muligheden for dette.

Hen mod 2030 vil belægning af elbiler være op mod 50% dette er politisk bestemt og Power Fuels målsætning imod den grønne omstilling. Power Fuel anbefaler at ladeinfrastrukturen i foreningen projekteres således at installationerne kan belastes med seks ampere per tilgængelig p-plads. 

Bliv kontaktet og hør om jeres muligheder

Ladestandere til Orangerihaven.

Orangerihaven i Rødovre har taget et skridt imod en mere bæredygtig fremtid. Boligområdet har netop investeret i installation og montering af 12 ladestandere, til fri benyttelse af foreningens beboerer.

En af de vigtigste faktorer for beslutningen om at investere i egne ladestandere er ønsket om at fjerne barrierer for elbiler og støtte op om det frie valg for ejerforeningens beboere, der med ladestandere tæt på deres bolig slipper for at stå i kø ved offentlige ladestandere og undgår potentielle ekstraomkostninger.

Flere af vores beboere er allerede skiftet til eilbil, og tallene kommer kun til at stige. Målet med de her ladestanderne er, at de beboere, der ønsker at bruge elbil, kan gøre det uden problemer eller bekymringer. Det skal være nemt at bruge elbil, hvis det er det, man har lyst til at køre i, siger Helge Michelsen, der er formand i Orangerihaven.

Sæt strøm til
din frihed.

Orangerihaven ønsker at støtte op om den rene energi og minimere deres samlede CO2-udledning. Med ladestanderne og den tilhørende software, der er skræddersyet foreningens behov, kan beboerne nemt og bekvemt oplade deres elbiler til den rene el-pris, hvilket vil reducere den samlede CO2-udledning betydeligt.

Orangerihavens satsning på ladeinfrastruktur bliver hjulpet på vej af en statslig pulje på 50 millioner kroner fra 2022, hvor boligforeninger kunne søge om at få dækket op til 25 procent af udgifterne til etablingen af et anlæg.

– Det gør det selvfølgelig nemmere, at staten dækker nogle af udgifterne, men motivationen er primært at afdække beboernes behov. Det er et naturligt krav, som vores beboere stiller, ligesom fibernet og en god legeplads er det, siger Helge Michelsen.

Produkteksempler

Ladeboksene nedenfor er eksempler på, hvad jeres boligforening kan beslutte jer for at have hængene.

Schneider AC Pro 22 kW

Ladeboks fra et af verdens mest bæredygtige virksomheder Schneider Electric, byder på kvalitet fra øverste hylde og et robust design med omtanke for kompliceret lastbalancering.
Kan tilkøbes med 5 meter fastmonteret kabel.

Zaptec Pro 22 kW

Ladeboksen byder på kvalitet og et robust design med omtanke for kompliceret lastbalancering. Ladeboksen er tilsluttet internet via 4G LTE-M. Ladeboksen er kompatibel med vores avanceret lastbalancering.

ABB Terra 11-22 kW

Denne ladeboks er hyppigst valgt i boligforeninger, da den tilbyder mange forskellige varianter alt fra 11 til 22 kW og mulighed for 4G i ladeboksen. Ladeboksen er kompatibel med vores avanceret lastbalancering.
Kan tilkøbes med 5 meter fastmonteret kabel.

Ro i maven

Du kan med vores app oplade din bil, når elprisen er billigst, du kan se kort over ladestandere, du kan få navigation til nærmeste ladepunkt og du kan se din faktureringshistorik. Kort sagt: Bekvemmelighed, altid lige i lommen.

Bæredygtig
mobilitet

Power Fuel arbejder aktivt med verdensmål 15 og 17.
Vi støtter Den Danske Naturfond med 100 m2 om måneden. 

For hver købte ladestander støtter og bevarer du 1 m2 natur.

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig. 


  Refusionsaftale hos Power Fuel

  Med Power Fuels ladeløsning, kan du tidsbestemme din opladning og sikre at du oplader når strømmen er billigst.

  Når du oplader bilen derhjemme betaler du via din elregning, så altså strømprisen på det givne tidspunkt.

  Med Power Fuels refusionsaftale får du 87 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne elaftale og uden binding.   

  Når du har bestilt ladeboks med installation:

  1. Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen. 
  2. Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.
  3. Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.
  4. Vi kører først når det virker.

  Hvad er en standard installation?

  Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

  Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

  I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

  Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

  Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

  Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

  Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

  Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

  Læs også den fulde beskrivelse her:

  https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

   

  Udskiftning af eksisterende ladeboks

  Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

  • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
  • Demontering af eksisterende boks.
  • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
  • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
  • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

   

  Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

  Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

  Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

  Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Det koster kun 49 kr./mdr og oprettelse er selvfølgelig gratis.

  Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/