Boligforeninger prioritere ladebokse | Power Fuel

Boligforeninger har indset, at ladestandere efterhånden er lige så vigtige for beboerne som fibernet og en god legeplads

Power Fuel, der har specialiseret sig i at etablere ladeinfrastruktur til blandt andet boligforeninger og virksomheder, har haft et ualmindeligt travlt efterår.

Elbiler er fremtiden.

Men for de godt 1,5 millioner danskere, der bor i etageejendomme, række-, kæde- og dobbelthuse, kan det fortsat være noget omstændigt at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en elbil, fordi man ofte ikke har adgang til ladestandere.

Det er der dog for alvor ved at blive lavet om på nu, lyder det fra Jacob Axeltoft, der er CEO i startup-virksomheden Power Fuel, der har specialiseret sig lade infrastruktur til blandt andet boligforeninger og virksomheder.

– Siden årsskiftet, hvor staten frigav den første målrettede pulje til etablering af ladestandere i boligforeninger, er interessen mere eller mindre eksploderet. Mange boligforeningen har været ret afventende for at se, hvilken vej udviklingen går. Nu er det åbenlyst for de fleste bestyrelser, at anlægget skal etableres før eller siden – ladestandere er efterhånden lige så vigtige for boligforeningerne som fibernet og en god legeplads, siger Jacob Axeltoft.

Siden årsskiftet har Power Fuel etableret godt 50 anlæg.

– Vi har syvdoblet antallet af brugere på vores platform siden årsskiftet. Det havde vi ikke regnet med på dette tidspunkt sidste år, siger han.

Stemningen er vendt

Jacob Axeltoft mener, at de statslige puljer har stor indflydelse på interessen for at etablere ladestandere i forbindelse med etageejendomme og boligforeninger. Men han tror faktisk mere på, at det i højere grad er et udtryk for en generel interesse for ladeinfrastruktur, der får bestyrelserne i boligforeningerne til at vende tommelfingeren opad.

– Det er selvsagt ikke gratis at etablere ladestandere ved parkeringspladserne i en boligforening. Derfor kræver det lidt mere end en enkelt eller to entusiastiske elbilsejere i boligforeningen. Nu viser undersøgelser imidlertid, at mere end halvdelen af danskerne anser det som overvejende sandsynligt, at de vælger en elbil næste gang, de køber bil. Derfor vil der også være langt flere medlemmer af boligforeningerne, som rækker hånden i vejret, når der skal stemmes om ladestandere, siger Jacob Axeltoft.

Nye puljemillioner

Umiddelbart er der ikke noget, der tyder på, at Jacob Axeltoft og kollegerne får mindre at lave det kommende år.

Folketinget har besluttet at øremærke 90 millioner kroner til etablering af ladestandere i boligforeninger i 2023-2025. Det betyder, at en boligforening kan få dækket op til 25 procent af udgifterne til etablingen af et anlæg.

– Samtidig vil interessen og behovet for opladning stige. Der er ikke meget ved at skulle trække en ledning ud fra anden sal for at få sin elbil ladet op over natten. En bil skal give frihed, og derfor er ladeinfrastrukturen i boligforeningerne præcis lige så vigtig som hjemme på villavejene, siger Jacob Axeltoft.

Tidligere på året investerede energiselskabet Velkommen i Power Fuel med henblik på at sikre ladestandere til energiselskabets privatkunder. Det har vækstet Power Fuels privatkunde-forretning med 1.000 procent i 2022.

 

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

 

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 35 cm. dyb og 20 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Har du købt en ladeboks med wifi

I forbindelse med installation af din ladeboks, skal husstanden stille wifi til rådighed ved installationsstedet på datoen for installeringen af ladeboksen.
Dit wifi skal kunne tilbyde 2,4 Ghz forbindelse til ladeboksen og den må ikke være dual-band. Hvis du er i tvivl, skal du ringe til din internetudbyder, som kan hjælpe dig med opsætningen. Hvis wifi-signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montør tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

 

Har du købt en ladeboks med med 4G

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal husstanden stille wifi til rådighed ved installationsstedet på datoen for installeringen af ladeboksen. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Hvis signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her: https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Der er intet abonnement frem til d. 1/7 (herfeter 69 kr./mdr) og oprettelse koster 0 kr.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/