Elbil eller hybrid? | Power Fuel

Elbil eller hybrid – hvad er forskellen?

Overvejer du at skifte din diesel- eller benzinbil ud? Måske du er begyndt at kigge mere mod de elektriske varianter? Så har du nok hørt om både elbiler og hybridbiler. Men hvad er forskellen egentlig på de to, og hvad vil det sige, at en bil er hybrid? Netop dette vil vi komme ind på i dette blogindlæg.

Elbiler er blevet populære. Rigtig mange forskellige bilmærker laver i dag biler, der helt eller delvis kører på el. Og det er netop her, forskellen mellem elbil og hybrid ligger.

Elbil vs. hybrid

Elbil eller hybrid. Det er et spørgsmål, mange, der i dag kigger på ny bil, stiller sig selv. For hvad er egentlig smartest at købe, hvornår giver elbilen bedst mening, og hvornår giver hybridbilen bedst mening?

Det handler i sidste ende om dine behov til bilen, og hvordan du forventer at bruge bilen til daglig. For at du kan komme beslutningen, om det skal være elbil eller hybrid, nærmere, har du måske brug for noget mere info om de to slags biler. Derfor vil vi i de følgende afsnit kigge lidt på, hvad der blandt andet kendetegner hybridbiler, og hvad der blandt andet kendetegner elbiler.

Hvad er en hybridbil?

En hybridbil har både en klassisk forbrændingsmotor og en elmotor. Den vil derfor typisk køre på en kombination af el og benzin. Det er forskelligt fra model til model, hvor meget hybridbilen kan køre på el.

Når du kører i en hybridbil, skal du ikke selv lade elmotoren op med et kabel. Batteriet oplades nemlig løbende, når der køres. Der er dog en undtagelse, og det er, når vi taler om pluginhybridbiler.

Hvad betyder pluginhybrid?

En pluginhybridbil er, som navnet antyder, en hybridbil, som kan lades op med et kabel. Typisk betyder det også, at pluginhybriderne kan køre lidt længere på ren el end de klassiske hybridbiler.

Ofte kan pluginhybriden også lade op, mens man kører, fuldstændig som man kender det fra den klassiske hybrid.

Hvad er forskellen på el og hybrid?

Vi har nu både omtalt hybrid og pluginhybrid, men hvad er forskellen så egentlig mellem en hybridbil og en elbil?

Den store forskel er, at hybridbilen både har en forbrændingsmotor og en elmotor, hvor elbilen udelukkende kører på el. Derudover er det også tilfældet for hybridbilen, at den ikke lades op med kabel. Dette er tilfældet for både elbilen og pluginhybriden.

Skal jeg købe hybrid eller elbil?

Du har nu hørt om forskellene mellem elbil og hybridbil, men måske du fortsat er i tvivl om, hvad der er det rigtige for dig. Der er fordele og ulemper ved begge biler, og i sidste ende handler det derfor meget om dit behov til bilen og din daglige kørsel. I dette afsnit vil vi give dig viden om fordele og ulemper ved elbil, hybrid og pluginhybrid.

Fordel ved hybrid

En af de helt store fordele ved hybridbilen er, at du får muligheden for både at køre på el og benzin. Det betyder, at du får visse fordele fra både elbilen og den klassiske fossilbil. Har du for eksempel en plug-in hybrid vil du ofte kunne køre noget af tiden på el, mens du noget af tiden kører på klassisk brændstof.

Fordel ved elbil

Hvis du overvejer elbilen som din næste bil, er der også en række fordele her. En af de store fordele er, at du, alt efter din boligsituation, har mulighed for at oplade elbilen hjemme hos dig selv. Det betyder, at du ikke skal tænke over, om bilen skal lades op i hverdagen, da du blot kan lade den op, mens den står i indkørslen eller garagen.

Overvejer du at få sat en ladestander op hjemme hos dig selv? Så tjek vores udvalg her hos Power Fuel.

Få mere viden hos Power Fuel

Du er nu nået i bund med vores blogindlæg om elbil eller hybrid. Er du interesseret i at få mere viden om elbiler og i særdeleshed opladning af dem? Så skal du følge med hos Power Fuel. Her deler vi nemlig viden, tips og tricks til livet med elbil.

Du kan blandt andet få viden om parkering med elbil og lære mere om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil have elbilen med på kør-selv-ferie. Lyder det som noget for dig? Så kig ind forbi vores inspirationsunivers og læs med. God læselyst.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 95 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne en elaftale og uden binding.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge el- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af et beløb på 95 øre pr. kWh, som du bruger til opladning af din elbil. 

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms. 

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke. 

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en el- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

 1. Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen. 
 2. Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.
 3. Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.
 4. Vi kører først når det virker.
 

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

 

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.