Elbil og lejlighed | Power Fuel

Hvor kan man lade sin elbil op, hvis man bor i lejlighed?

En af de helt smarte ting ved at køre elbil er muligheden for at lade bilen op, når den står hjemme i indkørslen, så den er helt opladet, når du skal afsted på arbejde.

Men hvad så, hvis man er en af de mange danskere, som ikke bor i eget hus og har indkørsel, garage eller carport, hvor bilen kan stå og lade op? Hvad hvis man for eksempel har elbil og bor i lejlighed – hvor kan man så lade elbilen op?

Lige præcis dette emne dykker vi ned i i dette blogindlæg. Her får du blandt andet svar på, hvem der typisk har mulighed for at lade op hjemme hos sig selv, og hvad dine muligheder er for opladning, hvis du har elbil og bor i lejlighed og ikke kan lade bilen op derhjemme.

Opladning af elbil ved lejlighed

Bor du i lejlighed, kan du måske få sved på panden bare ved tanken om at skulle finde en parkeringsplads til din bil. Hvis du ovenikøbet bor i lejlighed og kører elbil og gerne vil finde en parkeringsplads, hvor har du så mulighed for at lade op?

Heldigvis kommer der flere og flere steder i byerne, hvor der bliver sat offentlige ladestandere op. Har du derfor ikke muligheden for at få sat en ladestander op hjemme hos dig selv, kan det stadig lade sig gøre at finde parkeringspladser, hvor der er ladestandere tilknyttet. Dette kommer vi mere ind på senere, men måske du også gerne vil vide mere om, hvorvidt du kan få sat en ladestander sat op til din elbil hjemme ved din lejlighed.

Kan man få ladestander ved sin lejlighed?

Om du kan få sat en ladestander op ved din lejlighed, afhænger rigtig meget af forholdene. Det kan derfor være svært at sige noget generelt om, hvorvidt det er muligt. Overordnet kan man dog sige, at mulighederne for at få egen ladestander er noget bedre, hvis du bor i eget hus, end hvis du bor i lejlighed.

Bor du i en boligforening, vil det ofte være foreningen, som beslutter, om der skal sættes ladestandere op, hvis der er egne parkeringspladser i nærheden af boligerne. Derfor vil det også være din egen boligforening, som du skal kontakte, hvis du er interesseret i, at der kommer ladestandere, hvor du bor.

Hvor kan man ellers lade elbilen op, hvis man bor i lejlighed?

Har du ikke mulighed for at få sat en ladestander op i nærheden af din lejlighed, er der stadig andre muligheder for at få opladet din elbil. Kigger vi på offentlige ladestandere, er der i dag mange forskellige steder rundt omkring, som kan benyttes.

Der er for eksempel mange tankstationer, som i dag har opstillet ladestandere, så du kan oplade elbilen, og der kommer samtidig flere og flere parkeringspladser til elbilopladning rundt omkring i de danske byer.

Derudover er der også mange arbejdspladser, som begynder at sætte ladestandere op på parkeringspladsen til elbiler. I takt med at flere får elbiler, kommer der nemlig også her et større fokus på, at ansatte skal have muligheden for at lade deres biler op, når de er på arbejde.

På parkeringspladserne ved indkøbscentre og storcentre ser man også, at der dukker ladestandere op, så her vil der ofte også være mulighed for at lade bilen op, når man er inde at købe ind.

Hvordan betaler jeg for at lade op, når jeg er ude?

Hvis du bor i lejlighed og har elbil, kan du ofte være nødt til at lade elbilen ved offentlige ladestandere. Der findes i dag forskellige udbydere og forskellige muligheder for at betale. Hos nogle udbydere har du mulighed for at få et abonnement, mens du også ofte kan vælge at betale direkte for opladningen, hvis du ikke har et abonnement.

Har du ikke muligheden for at lade hjemme hos dig selv, kan det være en god idé at orientere dig om, hvilke opladningsmuligheder du eventuelt måtte have i nærheden af din bolig, og hvilke muligheder for betaling disse har.

Få mere viden hos Power Fuel

Er du interesseret i elbiler og opladning af dem? Husk, at du hos Power Fuel kan få masser af ny viden om netop dette emne.

Her kan du blandt andet læse om, hvor langt du kan køre i en elbil, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du vælger at tage elbilen på kør-selv-ferie. Lyder det som noget for dig? Så klik ind på vores blogunivers og læs med. God læselyst.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 95 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne en elaftale og uden binding.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af et beløb på 95 øre pr. kWh, som du bruger til opladning af din elbil.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
    (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

  • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
  • Demontering af eksisterende boks.
  • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
  • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
  • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.