Elbilers rækkevidde | Power Fuel

Elbilers rækkevidde – hvor langt kan en elbil køre på en opladning?

Er du ved at kigge på elbil? Elbiler er blevet meget populære, og der ses flere og flere elbiler på de danske veje. Hvis du er en af dem, der overvejer at købe en elbil, sidder du garanteret med en række spørgsmål om de smarte køretøjer. Et af disse spørgsmål vil vi dykke ned i i dette blogindlæg.

Et af de vigtige parametre for elbiler er længden, de kan køre på en opladning. Derfor er det heller ikke så sært, hvis du overvejer en elbil, at du sidder med spørgsmålet om, hvor langt en elbil kan køre på en opladning.

Men hvor langt kører en elbil så på en opladning? Det er et spørgsmål, der er svært at besvare, og jo flere elbiler der kommer på markedet, jo mere variation kommer der også i elbilers rækkevidde.

Elbilers rækkevidde

Når vi taler om elbilers rækkevidde, er det nemlig næsten lige så forskelligt, som der er modeller. Det kræver derfor lidt søgning, når du skal sammenligne de forskellige modellers rækkevidde.

Generelt kan man dog sige, at rækkevidden på elbiler er blevet bedre de senere år. Og de fleste elbiler kan i dag køre mere end 200 kilometer på en opladning – nogle også noget mere end det.

Det er dog vigtigt at huske på, at rækkevidden på elbiler afhænger af forholdene, du kører i. Der er mange ting, der kan påvirke rækkevidden, herunder temperatur og kørehastighed. Elbilens rækkevidde kan således variere fra tur til tur.

Hvornår er elbilens rækkevidde vigtig?

Når du kører bykørsel, vil du ofte opleve, at din elbils rækkevidde er mere end rigelig til at få dig fra A til B, såfremt bilen er opladet. Du vil derfor typisk ikke opleve udfordringer med at skulle lade op undervejs, når du kører rundt i byen i hverdagen.

Derfor er det også typisk på de længere ture, fx hvis du pendler mellem byer og over længere distancer, at du vil kunne opleve, at du bliver nødt til at lade op undervejs, eller når du er ankommet til din destination.

Hvad hvis jeg skal køre langt?

Nogle gange vil du måske opleve, at du skal ud på en længere tur med din elbil. Dette kan betyde, at du skal lade op i løbet af turen, eller når du er ankommet til dit endemål. Heldigvis er der i dag mange muligheder for at lade din elbil op, når du ikke er hjemme hos dig selv. På den måde er du altså ikke begrænset af rækkevidden på elbilen, hvis du har mulighed for at lade op undervejs på din tur.

Her er det altid en god idé at orientere dig om dine lademuligheder, når du planlægger din tur. Især hvis du ved, at du skal ind og lade elbilen op, inden du når frem, er det en god idé at undersøge, hvor på ruten det giver mest mening for dig at gøre dette.

Hos Power Fuel har du for eksempel mulighed for at få adgang til ladepunkter rundt om i landet, som betyder, at du aldrig er langt fra din næste opladning. Klik ind for at se et kort over Power Fuels ladepunkter.

Hvor lang tid tager en opladning af elbil?

Hvis du skal køre langt med din elbil, kan du komme ud for, at du skal køre længere, end elbilens rækkevidde er. I disse tilfælde vil du opleve, at du skal ind og oplade din elbil, og her er det relevant at vide, hvor lang tid det tager at oplade en elbil.

For er du og familien for eksempel på vej på ferie, eller er du på vej til et vigtigt møde, kan det være rart at vide, om man skal lægge ekstra tid ind til opladning af elbilen på turen.

Alt efter hvor og hvordan du oplader din elbil, kan det tage forskellige mængder tid at oplade elbilen. Nogle elbiler kan desuden oplades hurtigere ved at benytte såkaldte lynladere.

Få mere viden om elbiler hos Power Fuel

Vil du gerne vide mere elbiler? Så er du landet det helt rigtige sted. Hos Power Fuel har vi nemlig samlet spændende viden i vores mange blogindlæg om netop dette emne. Her kan du læse om alt fra opladningstider for en elbil, til hvad du skal vide om parkering af de elektriske køretøjer.

Du kan læse meget mere om elbiler og opladning af dem i vores blogunivers allerede i dag. Klik ind og læs med.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 95 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne en elaftale og uden binding.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af et beløb på 95 øre pr. kWh og fra 1. juli 2024 ændres dette til 87 øre pr. kWh inklusiv moms. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
  (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.