Hvad koster det at oplade elbil hjemme? | Power Fuel

Hvad koster det at oplade elbil hjemme?

Overvejer du at købe en elbil? Så har du måske kigget på muligheder for, hvordan du kan oplade elbilen. Rigtig mange vælger at få installeret en ladeboks derhjemme, når de køber en elbil. Det giver en helt anden fleksibilitet, end hvis man benytter offentlige ladestandere.

Men når man undersøger mulighederne for elbilsopladning hjemme hos sig selv, opstår der naturligt også en række spørgsmål. En af dem kunne være: “Hvad koster det at oplade en elbil hjemme?”. Netop dette spørgsmål vil vi undersøge i denne tekst. 

Ladestander til elbil hjemme – hvad er prisen?

Når du overvejer at oplade elbilen hjemme, bør du allerførst undersøge, om det er muligt at få installeret en ladeboks hjemme hos dig selv. Helt overordnet vil det typisk være en mulighed, hvis du bor i eget hus med indkørsel eller lignende, hvor der kan sættes en ladeboks op. 

Der kan dog være undtagelser, og du bør derfor altid sikre dig, at du kan få installeret en ladeboks, inden du bestiller. Har du mulighed for at få installeret en ladeboks hjemme, er næste punkt at finde ud af, hvilken ladeboks du skal have. 

Der er mange ladebokse på markedet i dag, og derfor kan prisen variere, når du gerne vil have en ladestander til elbil hjemme. Mange udbydere tilbyder desuden, at du kan købe eller leje ladeboksen, hvorfor der derfor er forskellige måder at betale for ladeboksen på. 

Er du interesseret i en ladestander? Så skal du tjekke Power Fuels udvalg af ladebokse ud. Du finder dem på vores produktside

Hvad koster det at lade elbil op hjemme?

Du har nu hørt lidt om selve købet af en ladestander, men hvad koster det så at lade elbilen op hjemme hos dig selv, når du har anskaffet ladestanderen? 

Det er ikke et spørgsmål, der kan besvares med et generelt tal for alle elbiler. Flere faktorer har nemlig en betydning. Allerførst handler det blandt andet om, hvor meget strøm din elbil skal bruge. Jo større batteri, jo mere vil det typisk også koste at lade den helt op. Hvad det koster at oplade elbil hjemme, kan derfor variere, alt efter hvilken elbil du har. 

Hvis man kigger på det overordnet, giver det derfor også som udgangspunkt mere mening at kigge på prisen pr. kWh. Da din ladeboks til elbilen typisk vil være koblet op på dit hjems elnet, vil prisen derfor normalt følge det, hvis du ikke har en serviceaftale, der giver dig refusion. 

Har du for eksempel en elaftale med en variabel pris, kan det give mening at oplade elbilen, når strømmen er billigst, så du betaler den lavest mulige pris for opladningen. 

Forsimplet er det altså elpris og elforbrug, som du skal have med i udregningen for at finde ud af, hvad det koster at oplade din elbil. Der er dog også andre faktorer, som du bør have med, for at få et mere præcist billede. Blandt andet er ladetabet en af disse faktorer. Typisk vil der nemlig være et energitab, når du oplader din elbil, hvorfor der kan være et lidt højere elforbrug, end det der går til batteriet på din elbil.

Hos nogle udbydere af ladebokse har du også mulighed for at få en serviceaftale. Det betyder, at du i nogle tilfælde kan få refusion for en del af omkostningerne til den strøm, som du bruger til opladning. Du bør dog altid undersøge, hvordan aftalen fungerer hos den enkelte udbyder. 

For at regnestykket skal være helt rigtigt, kan du med fordel også medregne udgifter til køb eller evt. leje og installation af ladeboksen. 

Som du måske kan fornemme, kan der altså være forskel på, hvad det koster at oplade en elbil hjemme, alt efter hvilken elbil du har, hvor meget du betaler for strømmen, og hvordan din aftale med udbyderen af ladeboksen ser ud. Har du disse informationer, vil du dog oftest kunne udregne et estimat for, hvor meget det vil koste dig at lade en elbil op hjemme. 

Husk, at du hos Power Fuel kan købe en flot og funktionel ladeboks, som du kan få installeret hjemme hos dig selv. Kig ind forbi vores produktside, og se mere til vores ladebokse. 

Få mere viden hos Power Fuel

Du er nu nået i mål med vores blogindlæg om, hvad det koster at oplade en elbil hjemme. Vi håber, at det har givet dig et bedre overblik over, hvilke ting du skal have med i regnestykket, når du skal kigge på, hvad det vil koste at oplade elbilen hjemme.

Hos Power Fuel kan du få mere viden om elbiler og opladning af elbiler. Her deler vi løbende viden om forskellige aspekter af livet med elbil. Vil du for eksempel vide mere om ladebokse, eller er du interesseret i at lære mere om, hvor du kan lade elbilen op?

Alt dette og meget mere kan du læse mere om hos Power Fuel. Klik ind på vores inspirationsunivers for at læse videre.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 95 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne en elaftale og uden binding.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af et beløb på 95 øre pr. kWh og fra 1. juli 2024 ændres dette til 87 øre pr. kWh inklusiv moms. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
  (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.