Hvad koster det at oplade en elbil? | Power Fuel

Hvad koster det at oplade en elbil?

Overvejer du at købe en elbil? Så har du måske en række spørgsmål, især hvis det er første gang, at du skal have en elbil. Måske er du i tvivl om, hvor du kan lade elbilen op, eller hvor du kan parkere med elbil?

Det kan også være, at du har spørgsmål til opladning derhjemme, eller hvad det koster at lade en elbil op. Det sidste er netop det emne, som vi i dette blogindlæg vil dykke mere ned i.

Hvad er prisen på opladning af elbil?

Kigger man på, hvad det koster at oplade en elbil, er det ikke et spørgsmål, der har et enkelt svar. Det kan nemlig være meget forskelligt, hvad det koster, alt efter hvordan du lader bilen op.

Der findes i dag en del forskellige måder at lade elbilen op på, men overordnet set kan man oplade bilen hjemme hos sig selv, hvis man har egen ladestander, og ellers kan man benytte offentlige ladestandere.

Når du lader derhjemme

Har du mulighed for at få sat en ladestander op hjemme hos dig selv, kan det være en rigtig god idé, når du har en elbil. Det giver dig en nem mulighed for at lade bilen op, uden at du skal risikere at møde op til en ladestander, der er optaget. Det giver dig også noget fleksibilitet at kunne oplade elbilen, når den alligevel er parkeret.

Derudover er det også en af de billigere måder, du kan vælge at oplade elbilen på. Har du for eksempel en serviceaftale på din ladeboks, vil det ofte være muligt at få refunderet en del af beløbet, som du betaler for opladningen. Husk, at det kan variere fra selskab til selskab, og du bør derfor altid kontakte dit selskab for at høre, hvad mulighederne er hos dem.

Omkostninger ved ladestander derhjemme

Hvis du overvejer at få sat en ladestander op derhjemme, er det værd at nævne, at der typisk også er nogle omkostninger forbundet med dette.

Du skal blandt andet betale for selve boksen. Typisk kan du vælge at købe ladeboksen til opladning af elbil, eller du kan vælge at leje den.

Vælger du at købe din ladeboks til opladning af elbil, vil det koste dig mere til at starte med, da du betaler for ladeboksen og i nogle tilfælde også installationen. Omkostningerne vil dog efterfølgende ikke være lige så høje, som hvis du lejer ladeboksen.

Vælger du at leje boksen, har du en billigere opstartspris, men du vil skulle løbende betale leje for ladeboksen. Og omkostningerne vil derfor sprede sig mere ud, end hvis du vælger at købe din ladeboks.

Er du interesseret i at få installeret en ladeboks hjemme hos dig selv? Så klik ind forbi vores produktside, og tjek vores udvalg af ladebokse til din bolig.

Når du lader ude

Ved offentlige ladestandere er der flere forskellige måder, du kan betale på. Prisen kan derfor også variere. Hos nogle udbydere kan du tegne et abonnement, mens du også mange andre steder har mulighed for blot at betale for opladningen, når du bruger ladestanderen.

Vil du gerne oplade bilen ude, er der i dag en række forskellige muligheder, hvor du kan finde offentlige ladestandere. Det kan for eksempel være på tankstationer, hvor der efterhånden er ladestandere sat op mange steder, og ved parkeringspladser i mange byer rundt om i landet. Derudover kan man også ofte finde ladestandere ved indkøbscentre og på arbejdspladser og lignende steder.

Med Power Fuel kan du desuden få mulighed for at få adgang til en række ladestandere fordelt rundt i hele landet. På den måde kan du være tryg, fordi du aldrig er langt væk fra den næste opladning af din elbil. Klik ind på vores side for ladepunkter, og læs mere om dine muligheder for at få adgang til godt ladenetværk.

Få mere viden hos Power Fuel

Er du interesseret i elbiler og i opladning af elbiler? Så skal du følge med hos Power Fuel. Her har vi samlet tips og tricks samt viden om emnet, så du kan blive klogere på nogle af de spørgsmål om elbilen, som du måtte sidde inde med.

I vores inspirationsunivers kan du blandt andet læse om, hvad du skal være opmærksom på, når du tager elbilen med på ferie, eller hvad du skal vide om parkering med elbil.

Lyder det som noget for dig? Kig ind forbi vores inspirationsunivers, og læs med. God læselyst.

Refusionsaftale hos Power Fuel

Med Power Fuels ladeløsning, kan du tidsbestemme din opladning og sikre at du oplader når strømmen er billigst.

Når du oplader bilen derhjemme betaler du via din elregning, så altså strømprisen på det givne tidspunkt.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 87 øre i refusion pr. opladt kW. Uden særligt krav om at tegne elaftale og uden binding.   

Når du har bestilt ladeboks med installation:

  1. Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen. 
  2. Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.
  3. Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.
  4. Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Det koster kun 49 kr./mdr og oprettelse er selvfølgelig gratis.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/