Hvad koster en elbil? | Power Fuel

Pris på elbil? – Der findes elbiler til forskellige priser og behov

Elbiler er blevet utroligt populære de sidste år. Det er der mange årsager til. Udbredelsen af lademuligheder rundt om i landet har uden tvivl gjort det lettere at gøre elbilen til en del af hverdagen – også hvis man har en længere pendlertur. Derudover har klimadagsordenen måske også haft en betydning for, at der er kommet mere fokus på alternativer til den klassiske fossilbrændstofsbil.

Med den stigende popularitet af elbiler følger også et stigende udvalg af modeller, da mange bilmærker i dag har valgt at udbyde deres versioner af elbiler, og derfor findes der i dag forskellige elbiler til forskellige priser. Så selvom mange måske stadig tænker på Tesla, når de hører elbil, kan man i dag få alt fra Skoda til Volkswagen, hvis man kigger på ny elbil.

Kigger man i dag på elbil, er man højst sandsynligt interesseret i, hvad en elbil koster. Det spørgsmål var tidligere noget nemmere at svare på, men det store udbud betyder, at det i dag kan være noget mere besværligt at svare overordnet på dette spørgsmål. Derfor vil vi i dette blogindlæg dykke ned i, hvilke prisklasser du med fordel kan kigge ind i, når du kigger på elbil, alt efter hvad dit behov er.

Hvad koster en elbil?

I dag findes elbiler i mange størrelser, helt fra de store SUV’er og ned til de små bybiler. Og med så stort et udbud af elbiler er der heldigvis rigtig mange prisklasser, hvor du kan finde elbiler. Derfor er det vigtigt, at du identificerer dit behov, når du kigger efter ny elbil.

Hvor langt skal du for eksempel køre med elbilen hver dag? Skal du køre længere ture frem og tilbage, kan det være en fordel for dig at vælge en elbil, der har en længere rækkevidde på opladningen, så du ikke skal lade op undervejs.

Skal du derimod primært bruge din elbil til bykørsel, kan du oftest nøjes med en elbil, der er mindre, har kortere rækkevidde og dermed også billige priser.

Så priser på elbiler afhænger i høj grad også af, hvilken slags elbil du ønsker. Du kan altså i dag få elbiler, som ikke ligger oppe i den helt dyre prisklasse.

Du kan desuden opleve, at priserne på elbiler udvikler sig løbende, når udbuddet bliver større, og der løbende kommer elbiler til forskellige priser. Der findes i dag elbiler i rigtig mange bilkategorier, så om du kigger efter minibiler, SUV’er, familiebiler eller noget helt tredje, så vil du opleve prisforskelle.

Er der omkostninger ved opladning af elbil?

Én ting er, hvad elbilen koster, når du køber den, men det er værd at huske på, at der også er omkostninger i det daglige, når du kører i elbilen. Blandt andet skal du være opmærksom på, at du med en elbil skal regne med at bruge penge på strøm for at holde elbilen kørende.

Alt efter hvordan du vælger at oplade elbilen, kan der være forskel på, hvad det koster at oplade den. Der findes nemlig flere forskellige opladningsmuligheder, og med disse følger forskellige udgifter.

For det første kan du, alt efter din boligsituation, oplade hjemmefra. Det betyder typisk, at du skal have installeret en ladeboks hjemme hos dig selv. Det vil der være omkostninger forbundet med, og de kan variere, alt efter om du vælger at leje eller købe ladeboksen.

Derudover kan du også vælge at oplade elbilen på offentlige ladepunkter. Typisk vil det være en hurtigere måde at lade elbilen op på, da du, alt efter din elbilmodel, kan benytte hurtigladere og lynladere. Du kan dog også opleve, at det vil være dyrere for dig at lade ved offentlige ladestandere end hjemme hos dig selv.

Er du interesseret i at få installeret en ladeboks hjemme hos dig selv? Så kig ind forbi vores produktside for at læse mere.

Du skal desuden være opmærksom på, at elprisen ofte vil gå op og ned fra dag til dag. Og det kan derfor variere, hvad prisen på strøm til din elbil er.

Få mere viden hos Power Fuel

Vil du gerne vide mere om elbiler og opladning af elbiler? Så skal du følge med hos Power Fuel. Her deler vi viden om netop dette emne. Og du kan læse blogindlæg om alt fra parkering med elbil til opladning af elbil.

Har du lyst til at læse mere? Så kig ind forbi vores inspirationsunivers, hvor du kan læse meget mere om elbiler og opladning. God læselyst.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af den elafgift du betaler pr. kWh. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.
Hvis du vælger at have din elaftale hos os tilbage betaler vi 95 øre pr. kWh. Såfremt du ikke har en elaftale hos os, tilbagebetaler vi 87 øre pr. kWh.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.(261 kr. hvis du ikke har din elaftale hos os)

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
  (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.