Hvordan oplader man en elbil? | Power Fuel

Hvordan oplader man en elbil?

Overvejer du en elbil? Så er det måske en helt ny verden, der åbner sig for dig. Derfor kan du sidde inde med en masse forskellige spørgsmål til elbiler, og hvordan de fungerer. 

Et af dem vil vi hjælpe dig med at finde svar på i dette blogindlæg. Her skal det nemlig handle om opladning af elbil, og hvordan man oplader en elbil. 

Hvor foregår opladning af elbil?

Mens traditionelle biler kører på benzin eller diesel, så er det noget andet med elbilen. Elbilen kører, som navnet antyder, på strøm, og derfor skal den lades op med strøm igen, når den er ved at løbe tør. Men hvor oplader man så en elbil? 

Man oplader typisk en elbil ved hjælp af en ladeboks eller en ladestander. Disse findes mange forskellige steder rundt omkring i landet, og de kan oftest benyttes af elbilsejere mod betaling for strømmen. 

Du finder ladestandere ved bl.a. tankstationer, parkeringspladser, indkøbscentre og nogle gange også i bybilledet. 

Derudover vælger mange elbilsejere også at have deres egen private ladeboks, som de kan få installeret hjemme hos dem selv. Når man har sin egen private ladeboks, giver det en god fleksibilitet, da du kan oplade bilen, imens den alligevel er parkeret foran dit hus.

Det er dog også værd at huske på, at det ikke er alle, der kan få en privat ladeboks sat op hjemme hos dem selv. Det kommer nemlig an på din boligsituation. Typisk er det en mulighed for personer i eget hus med indkørsel, carport eller garage.

Er du interesseret i at få installeret en ladeboks hjemme hos dig selv, kan du tjekke vores produktside ud. Hos Power Fuel forhandler vi nemlig flotte og funktionelle ladebokse til dit hjem. 

Hvordan oplader jeg elbil? 

Nu har vi fået på plads, hvor du kan oplade elbilen, men hvordan oplader man så en elbil? 

Når du benytter ladeboksen eller ladestanderen, skal du typisk bruge et kabel med et ladestik for at forbinde elbilen og ladeboksen. Der findes en række forskellige ladestik til opladning af elbiler. I Europa er Type 2-stikket mest almindeligt, og det passer til mange elbiler. Du bør dog altid undersøge, hvilket ladestik der passer til din elbil.

På elbiler har man ikke et tankdæksel, da der ikke skal benzin eller diesel på elbiler. I stedet har man et sted, du kan sætte kablet til, så der kan oplades. På elbiler kan der alt efter modellen være forskelle på placeringen af opladerstik, hvor du kan sætte kablet i og på den måde oplade elbilen. 

Hvilken lader skal jeg bruge? 

Der findes i dag forskellige former for ladere og forskellige ladestik. Det er derfor altid en god idé at undersøge, hvad netop din elbil kan oplades med. Der findes overordnet tre slags ladestandere/ladebokse: Destinationsladere, som du både finder offentligt og privat, hurtigladere og lynladere.

Som navnene antyder, er det primært farten på opladningen, der er forskellig på de tre ladestandere. Hvor de private ladestandere ofte vil oplade elbilen langsommere, har du med hurtigladere og lynladere mulighed for en hurtigere opladning, såfremt din elbil kan oplades af disse. 

Det giver god mening, da du ved hurtigladere og lynladere ofte vil parkere bilen et kort stykke tid, da disse er offentlige ladestandere, som andre elbilsejere også bruger. Dette er ikke tilfældet med den private ladeboks, hvorfor farten på opladningen ikke er helt så afgørende, da bilen alligevel blot holder i din indkørsel. 

Vil du benytte hurtigladere eller lynladere er det altid en god idé at undersøge om netop din elbil kan oplades af disse, inden du oplader. 

Find din nye ladeboks hos Power Fuel

Er du på udkig efter en ny ladeboks til opladning af din elbil? Så tag et kig på vores produktside, hvor du finder vores udvalg af ladebokse. 

På vores side finder du også tilbehør til opladning af elbilen.

Få mere viden hos Power Fuel

Du er nu nået i mål med vores blogindlæg om, hvordan du oplader en elbil. Vil du gerne vide mere om elbiler og opladning af elbiler? Så skal du følge med hos Power Fuel. Her deler vi viden og tips og tricks til dig med elbil. Vil du for eksempel vide mere om parkering med elbil, eller hvad du skal vide om ladebokse, skal du læse med hos os. 

Kig ind forbi vores inspirationsunivers allerede i dag for at læse med. God læselyst.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

 

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 35 cm. dyb og 20 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Har du købt en ladeboks med wifi

I forbindelse med installation af din ladeboks, skal husstanden stille wifi til rådighed ved installationsstedet på datoen for installeringen af ladeboksen.
Dit wifi skal kunne tilbyde 2,4 Ghz forbindelse til ladeboksen og den må ikke være dual-band. Hvis du er i tvivl, skal du ringe til din internetudbyder, som kan hjælpe dig med opsætningen. Hvis wifi-signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montør tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

 

Har du købt en ladeboks med med 4G

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal husstanden stille wifi til rådighed ved installationsstedet på datoen for installeringen af ladeboksen. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Hvis signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her: https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Der er intet abonnement frem til d. 1/7 (herfeter 69 kr./mdr) og oprettelse koster 0 kr.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/