Hvordan oplader man en elbil? | Power Fuel

Hvordan oplader man en elbil?

Overvejer du en elbil? Så er det måske en helt ny verden, der åbner sig for dig. Derfor kan du sidde inde med en masse forskellige spørgsmål til elbiler, og hvordan de fungerer. 

Et af dem vil vi hjælpe dig med at finde svar på i dette blogindlæg. Her skal det nemlig handle om opladning af elbil, og hvordan man oplader en elbil. 

Hvor foregår opladning af elbil?

Mens traditionelle biler kører på benzin eller diesel, så er det noget andet med elbilen. Elbilen kører, som navnet antyder, på strøm, og derfor skal den lades op med strøm igen, når den er ved at løbe tør. Men hvor oplader man så en elbil? 

Man oplader typisk en elbil ved hjælp af en ladeboks eller en ladestander. Disse findes mange forskellige steder rundt omkring i landet, og de kan oftest benyttes af elbilsejere mod betaling for strømmen. 

Du finder ladestandere ved bl.a. tankstationer, parkeringspladser, indkøbscentre og nogle gange også i bybilledet. 

Derudover vælger mange elbilsejere også at have deres egen private ladeboks, som de kan få installeret hjemme hos dem selv. Når man har sin egen private ladeboks, giver det en god fleksibilitet, da du kan oplade bilen, imens den alligevel er parkeret foran dit hus.

Det er dog også værd at huske på, at det ikke er alle, der kan få en privat ladeboks sat op hjemme hos dem selv. Det kommer nemlig an på din boligsituation. Typisk er det en mulighed for personer i eget hus med indkørsel, carport eller garage.

Er du interesseret i at få installeret en ladeboks hjemme hos dig selv, kan du tjekke vores produktside ud. Hos Power Fuel forhandler vi nemlig flotte og funktionelle ladebokse til dit hjem. 

Hvordan oplader jeg elbil? 

Nu har vi fået på plads, hvor du kan oplade elbilen, men hvordan oplader man så en elbil? 

Når du benytter ladeboksen eller ladestanderen, skal du typisk bruge et kabel med et ladestik for at forbinde elbilen og ladeboksen. Der findes en række forskellige ladestik til opladning af elbiler. I Europa er Type 2-stikket mest almindeligt, og det passer til mange elbiler. Du bør dog altid undersøge, hvilket ladestik der passer til din elbil.

På elbiler har man ikke et tankdæksel, da der ikke skal benzin eller diesel på elbiler. I stedet har man et sted, du kan sætte kablet til, så der kan oplades. På elbiler kan der alt efter modellen være forskelle på placeringen af opladerstik, hvor du kan sætte kablet i og på den måde oplade elbilen. 

Hvilken lader skal jeg bruge? 

Der findes i dag forskellige former for ladere og forskellige ladestik. Det er derfor altid en god idé at undersøge, hvad netop din elbil kan oplades med. Der findes overordnet tre slags ladestandere/ladebokse: Destinationsladere, som du både finder offentligt og privat, hurtigladere og lynladere.

Som navnene antyder, er det primært farten på opladningen, der er forskellig på de tre ladestandere. Hvor de private ladestandere ofte vil oplade elbilen langsommere, har du med hurtigladere og lynladere mulighed for en hurtigere opladning, såfremt din elbil kan oplades af disse. 

Det giver god mening, da du ved hurtigladere og lynladere ofte vil parkere bilen et kort stykke tid, da disse er offentlige ladestandere, som andre elbilsejere også bruger. Dette er ikke tilfældet med den private ladeboks, hvorfor farten på opladningen ikke er helt så afgørende, da bilen alligevel blot holder i din indkørsel. 

Vil du benytte hurtigladere eller lynladere er det altid en god idé at undersøge om netop din elbil kan oplades af disse, inden du oplader. 

Find din nye ladeboks hos Power Fuel

Er du på udkig efter en ny ladeboks til opladning af din elbil? Så tag et kig på vores produktside, hvor du finder vores udvalg af ladebokse. 

På vores side finder du også tilbehør til opladning af elbilen.

Få mere viden hos Power Fuel

Du er nu nået i mål med vores blogindlæg om, hvordan du oplader en elbil. Vil du gerne vide mere om elbiler og opladning af elbiler? Så skal du følge med hos Power Fuel. Her deler vi viden og tips og tricks til dig med elbil. Vil du for eksempel vide mere om parkering med elbil, eller hvad du skal vide om ladebokse, skal du læse med hos os. 

Kig ind forbi vores inspirationsunivers allerede i dag for at læse med. God læselyst.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 95 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne en elaftale og uden binding.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af et beløb på 95 øre pr. kWh og fra 1. juli 2024 ændres dette til 87 øre pr. kWh inklusiv moms. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
  (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.