Installation af ladeboks | Hvad skal jeg være opmærksom på? | Power Fuel |

Hvilke faktorer skal jeg være opmærksom på ved installation af ladeboks?

Når du overvejer installationen af en ladeboks i dit hjem, er der nogle vigtige faktorer, du skal overveje. Her er en beskrivelse af, hvad du skal være opmærksom på, forud for din installation:

Strømkapacitet:

Først og fremmest skal du kontrollere din husstands strømkapacitet. En 11 kW ladeboks kræver normalt en enkeltfase 230V AC-strømforsyning med en sikringsstørrelse på 16A. En 22 kW ladeboks kræver derimod en trefaset 400V AC-strømforsyning med en sikringsstørrelse på 32A. Det er vigtigt at sikre, at dit elektriske system kan håndtere den nødvendige strømstyrke. Du kan styrken hos dit lokale netselskab. Er du i tvivl om hvilket netselskab der forsyner dit område, kan du finde det lige her.

Professionel installation:

Installationen af en ladeboks skal udføres af en kvalificeret elektriker eller en autoriseret installationsvirksomhed. De vil kunne evaluere dit eksisterende elektriske system og sørge for, at installationen opfylder alle nødvendige sikkerhedsstandarder og bygningsregler. Power Fuel screener alle kunder inden montering og er altid behjælpelige med at gennemgå installationen med dig, samt besvare eventuelle spørgsmål.

Kabelføring:

Der vil være behov for at trække kabler fra din sikringsboks til installationsstedet fra din ladeboksen. Afhængigt af afstanden, er installatøren altid klar til at hjælpe og vejlede i hvilket kabel der vil være behov for til lige netop din installation. Længere føringsveje kan kræve større kabler, for at opnå den nødvendige strømstyrke bliver tilført ladeboksene. Dertil skal kablerne være korrekt isoleret for at undgå overophedning, samt overbelastning.  kan det være nødvendigt at trække nye kabler eller forstærke eksisterende kabler for at håndtere den krævede strømstyrke. Kablerne skal være af tilstrækkelig tykkelse og korrekt isoleret for at undgå overophedning eller overbelastning.

Sikkerhedsforanstaltninger:

En korrekt installation af ladeboksen inkluderer også implementering af sikkerhedsforanstaltninger. Dette kan omfatte jordforbindelse, overspændingsbeskyttelse og korrekt montering af ladeboksen på en solid væg eller stativ. Disse foranstaltninger er vigtige for at sikre, at installationen er sikker og beskytter både køretøjet og dit hjem mod elektriske farer. Endnu engang sikrer Power Fuels screeningsproces og dialog med installatøren, at vi kan være behjælpelige med information om dette og hvorvidt der er behov for at foretage yderligere sikkerhedsforanstaltninger. Vi oplever meget sjældent og nærmest ikke, at dette er en nødvendighed.

Det er vigtigt at bemærke, at installationen af en ladeboks kan variere afhængigt af dit specifikke hus og de eksisterende elektriske systemer. Power Fuel er med dig hele vejen. Lige fra screeningens start, til den professionelle elektriker analyserer omgivelserne på din adresse og vurderer den bedste løsning ud fra jeres ønsker og behov.

Se mere i videoen her om hvordan en installation foregår.

 

Refusionsaftale hos Power Fuel

Med Power Fuels ladeløsning, kan du tidsbestemme din opladning og sikre at du oplader når strømmen er billigst.

Når du oplader bilen derhjemme betaler du via din elregning, så altså strømprisen på det givne tidspunkt.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 87 øre i refusion pr. opladt kW. Uden særligt krav om at tegne elaftale og uden binding.   

Når du har bestilt ladeboks med installation:

  1. Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen. 
  2. Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.
  3. Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.
  4. Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Det koster kun 49 kr./mdr og oprettelse er selvfølgelig gratis.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/