Kan man få anhængertræk på elbil? | Power Fuel

Kan man få anhængertræk på elbil?

Overvejer du en elbil, men kan ikke undvære et anhængertræk på bilen? Hvis du ejer en lille trailer eller endda en større campingvogn, kræver det selvfølgelig en elbil med anhængertræk. For et par år siden var det også forholdsvis svært at få fat i en elbil med anhængertræk. Dog har vi set en stor udvikling på elbilmarkedet de seneste år, som har åbnet op for mulighederne som elbilist. 

Der er mange folk, der stadig går og tror, at elbiler og anhængertræk ikke går hånd i hånd. Men er det noget, som kan be- eller afkræftes? Lad os kigge nærmere på udviklingen, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at få en elbil med anhængertræk. 

Hvorfor er der kun få elbiler med træk?

Som udgangspunkt er der kun ganske få elbiler, som må trække en trailer eller en campingvogn. I forhold til belastning ville elbiler i princippet dog godt kunne klare den ekstra vægt. Men selvom elbiler efterhånden er blevet populære på bilmarkedet, gælder det ikke i hele EU. Efterspørgslen er forholdsvis begrænset, og derfor er der færre elbilmodeller til rådighed på det danske bilmarked. 

Elbiler med anhængertræk har brug for en typegodkendelse, hvor selve trækkraften skal oplyses. Uden denne godkendelse er det ikke lovligt at eftermontere træk på bilen, da den skal opfylde visse krav for at køre med anhængertræk. 

Lad os tage et kig på nogle enkelte elektriske modeller, som kan trække forholdsvis meget på krogen. Danskerne har en VW ID. 4 som en særlig populær bil på elmarkedet. På grund af bilens størrelse kan den faktisk klare mellem 1.000 kg og 1.200 kg på krogen, som svarer til en stor trailer eller en lille campingvogn. Til sammenligning kan en Ioniq 5 hive op til 1.600 kg efter sig, og en Tesla Model X kan trække hele 2250 kg. 

Som du kan se, er der stor forskel på elbiler med træk, og hvad de kan klare. Derfor bør du få afklaret dine behov, og hvad bilen skal kunne håndtere af vægt, så du sikrer dig, at du vælger den helt rette model til dig. 

Dét skal du være opmærksom på, hvis du ønsker en elbil med træk

Som du kan se, kan det udvikle sig til en vanskelig proces at trække en trailer på elbilen. Og nu spørger du måske dig selv, om man kan få anhængertræk på en elbil. Hvis du vil bruge din elbil til at trække en campingvogn, vil du muligvis opleve at skulle bruge meget tid ved en ladestander. En tung campingvogn kan nemlig have indflydelse på, hvor langt du kan køre på en opladning. Du kan derfor med fordel afklare elbilens rækkevidde med en campingvogn bagpå, inden du beslutter dig.

Som udgangspunkt kan din bil trække mere vægt, hvis du vælger en bil med pluginhybrid, fordi benzinmotoren er en gavnlig støtte. Hvis du ejer en campingvogn eller en større og tung trailer, er en pluginhybrid nok den rette løsning til dig.

Vær klar over dine behov, inden du beslutter dig for en elbil. Du kan med fordel undersøge markedet for at finde en elbil med den passende trækkraft til din trailer eller campingvogn. Uanset hvad du ender med at beslutte dig for, vil vi altid råde dig til at vælge et anhængertræk, som er fabriksgodkendt til den enkelte elbil. Det er faktisk muligt at købe anhængertræk, som ikke er godkendte – så det skal du være ekstra opmærksom på, hvis du ønsker at eftermontere trækkrog på din elbil. 

Derudover er det en god idé at holde nøje øje med nye elbiler på markedet, da vi efterhånden får flere og flere elbiler med anhængertræk i Danmark. 

Få mere viden hos Power Fuel

Nu er du nået i bund med vores blogindlæg om elbiler og mulighed for anhængertræk. Overvejer du en elbil, og har du brug for ny viden om elbiler og opladning af dem? Hos Power Fuel får du adgang til en masse spændende indlæg, hvor du kan blive klogere på livet med elbil. Du kan få masser af inspiration og indblik i elbilmarkedet, ladebokse, elbilers rækkevidde eller parkeringsmuligheder. 

Kig ind i vores blogunivers for at læse mere om elbiler. Rigtig god læselyst.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 95 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne en elaftale og uden binding.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af et beløb på 95 øre pr. kWh og fra 1. juli 2024 ændres dette til 87 øre pr. kWh inklusiv moms. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
  (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.