Elbil vs. benzinbil – deres fordele & ulemper | Power Fuel

Elbil vs. benzinbil – hvad er deres fordele og ulemper?

Elbiler er fremtiden. Dette blev stadfæstet, da EU vedtog et forbud mod salg af diesel- og benzinbiler fra 2035. Men er fremtiden nu? Hvis du overvejer at udskifte din nuværende bil eller skal foretage dit første bilkøb, kan det være værd at overveje, om du skal tage forskud på den grønne omstilling.

Der er mange overvejelser, du skal gøre dig, før du tager springet til elbil, hvor særligt økonomi og omkostninger kommer ind i billedet. Særligt for førstegangskøbere kan det være oplagt at kigge på elbilens vs. benzinbilens økonomi. I det her indlæg vil vi sammenligne de to forskellige drivsystemer, hvor vi stiller det op som elbil vs. benzinbil i form af fordele og ulemper, hvis du skal tage et valg på nuværende tidspunkt.

Elbil vs. benzinbil – hvad er deres reelle forskelle?

Der er selvfølgelig flere forskelle mellem de to køretøjer, men den primære er deres drivsystem, hvor elbiler bruger elektricitet til at drive motoren, mens benzinbiler har en forbrændingsmotor, der kører på benzin eller diesel, heraf deres åbenlyse navne. Men hvilke faktorer spiller ellers ind, hvis du tænker på elbil vs. benzinbil?

Elbil vs. benzinbil: miljøvenlighed, energieffektivitet og rækkevidde

En elbil er mere miljøvenlig end en benzinbil, da den ikke producerer udstødningsgas. Samtidig er elbiler også mere energieffektive, da de kan konvertere mere af deres energi til bevægelse af køretøjet.

Dog er elbilers rækkevidde mindre end en benzinbils, men der er sket en markant forbedring på det område, hvor du kan finde større batterier, der kan hamle op med benzinbilers rækkevidde. Særligt motorvejskørsel og temperatur kan påvirke rækkevidden på en elbil markant.

Elbil vs. benzinbil: omkostninger og køreoplevelse

Elbiler kan have lavere kørselsomkostninger end benzinbiler, da elpriserne normalt er lavere end benzinpriserne, og elbiler kræver mindre vedligeholdelse end benzinbiler på sigt. Dog har elbiler en større opstartspris, da elbiler – og særlig de større modeller med større batterier – er dyrere end benzinbiler.

Elbiler er kendt for at have hurtigere acceleration og mere jævn kørsel end benzinbiler, da deres elektriske motorer leverer et øjeblikkeligt drejningsmoment, hvilket bidrager til en bedre køreoplevelse. Benzinbiler kan have mere trækstyrke og er generelt bedre egnet til tungere opgaver som trailerkørsel.

Elbil vs. benzinbil: opladning og påfyldning

Når det kommer til opladning og påfyldning, er det klart nemmere at have en benzinbil, da der nærmest er en tankstation inden for ganske få kilometer, uanset hvor du befinder dig i det danske land.

Det kan derimod være lidt problematisk at få opladet din elbil, hvis du ikke har hjemmeopladning, da de offentlige ladestationer og ladepunkter ikke er så udbredte endnu. Det er dog ikke umuligt at lade sin bil i de større byer, men opladning tager væsentligt længere tid end blot at tanke med benzin, og derfor bliver transporttiden over større afstande markant længere.

Som du kan læse, er der en væsentlig forskel, når du skal foretage en elbil vs. benzinbil-vurdering, hvis du ønsker det fulde billede, inden du foretager en elbilinvestering på nuværende tidspunkt. Nedenfor har vi overskueliggjort de enkelte bilsystemer med deres fordele og ulemper.

For og imod elbiler

Selvom elbiler er fremtiden, er der stadig både fordele og ulemper ved at vælge dette drivsystem.

Fordele ved elbiler

 • De er mere miljøvenlige.
 • De er mere energieffektive.
 • De har en lavere kørselsomkostning.
 • De har en hurtigere acceleration og en mere jævn kørsel.

Ulemper ved elbiler

 • De er dyrere i anskaffelsespris.
 • De har som regel en kortere rækkevidde, der kun bliver kortere ved motorvejskørsel og temperaturudsving.
 • Opladning kan være begrænset og mere tidskrævende uden for hjemmet.
 • Rejsetiden er væsentligt længere.

For og imod benzinbiler

Selvom biler, der kører på benzin og diesel, på sigt skal udfases helt, kan det stadig have visse fordele og ulemper at investere i køretøjet nu.

Fordele ved benzinbiler

 • De har en bedre rækkevidde.
 • De er billigere at anskaffe sig.
 • De er nemmere at tanke op, da traditionelle tankstationer findes flere steder.
 • De har en større fleksibilitet, da du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt du har tanket op.

Ulemper ved benzinbiler

 • De er ikke miljøvenlige.
 • De er dyrere i drift qua brændstofpriserne samt vedligeholdelse.
 • De vil være forbudte at producere fra 2035.

Hvorfor vælge elbil?

Elbiler er fremtiden. Det er derfor ikke så meget et spørgsmål om, hvorvidt det er elbiler vs. benzinbiler, eller hvad fremtiden er, men mere om du er klar til at omstille dig nu, om du har økonomien til det, eller om du skal vente til, at udfasningen af benzinbiler kommer nærmere.

Hos Power Fuel har vi gjort det nemt, hvis du ønsker at tage forskud på den grønne omstilling. Vi sørger nemlig for vedligeholdelse, softwareopdatering, drift, fuld service samt support for bare 0 kr., hvis du vælger vores ladeløsning til din elbil.

Du får samtidig også mulighed for at tilgå vores mere end 1.500 ladepunkter fordelt rundt om i landet, så du aldrig er mere end 57 km fra en opladning. Du kan derfor altid få strøm på din bil, uanset om du foretrækker at lade derhjemme, ved dit lokale supermarked, eller når du er på roadtrip i det danske land.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

 

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 35 cm. dyb og 20 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Har du købt en ladeboks med wifi

I forbindelse med installation af din ladeboks, skal husstanden stille wifi til rådighed ved installationsstedet på datoen for installeringen af ladeboksen.
Dit wifi skal kunne tilbyde 2,4 Ghz forbindelse til ladeboksen og den må ikke være dual-band. Hvis du er i tvivl, skal du ringe til din internetudbyder, som kan hjælpe dig med opsætningen. Hvis wifi-signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montør tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

 

Har du købt en ladeboks med med 4G

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal husstanden stille wifi til rådighed ved installationsstedet på datoen for installeringen af ladeboksen. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Hvis signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her: https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Der er intet abonnement frem til d. 1/7 (herfeter 69 kr./mdr) og oprettelse koster 0 kr.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/