Elbil vs. benzinbil – deres fordele & ulemper | Power Fuel

Elbil vs. benzinbil – hvad er deres fordele og ulemper?

Elbiler er fremtiden. Dette blev stadfæstet, da EU vedtog et forbud mod salg af diesel- og benzinbiler fra 2035. Men er fremtiden nu? Hvis du overvejer at udskifte din nuværende bil eller skal foretage dit første bilkøb, kan det være værd at overveje, om du skal tage forskud på den grønne omstilling.

Der er mange overvejelser, du skal gøre dig, før du tager springet til elbil, hvor særligt økonomi og omkostninger kommer ind i billedet. Særligt for førstegangskøbere kan det være oplagt at kigge på elbilens vs. benzinbilens økonomi. I det her indlæg vil vi sammenligne de to forskellige drivsystemer, hvor vi stiller det op som elbil vs. benzinbil i form af fordele og ulemper, hvis du skal tage et valg på nuværende tidspunkt.

Elbil vs. benzinbil – hvad er deres reelle forskelle?

Der er selvfølgelig flere forskelle mellem de to køretøjer, men den primære er deres drivsystem, hvor elbiler bruger elektricitet til at drive motoren, mens benzinbiler har en forbrændingsmotor, der kører på benzin eller diesel, heraf deres åbenlyse navne. Men hvilke faktorer spiller ellers ind, hvis du tænker på elbil vs. benzinbil?

Elbil vs. benzinbil: miljøvenlighed, energieffektivitet og rækkevidde

En elbil er mere miljøvenlig end en benzinbil, da den ikke producerer udstødningsgas. Samtidig er elbiler også mere energieffektive, da de kan konvertere mere af deres energi til bevægelse af køretøjet.

Dog er elbilers rækkevidde mindre end en benzinbils, men der er sket en markant forbedring på det område, hvor du kan finde større batterier, der kan hamle op med benzinbilers rækkevidde. Særligt motorvejskørsel og temperatur kan påvirke rækkevidden på en elbil markant.

Elbil vs. benzinbil: omkostninger og køreoplevelse

Elbiler kan have lavere kørselsomkostninger end benzinbiler, da elpriserne normalt er lavere end benzinpriserne, og elbiler kræver mindre vedligeholdelse end benzinbiler på sigt. Dog har elbiler en større opstartspris, da elbiler – og særlig de større modeller med større batterier – er dyrere end benzinbiler.

Elbiler er kendt for at have hurtigere acceleration og mere jævn kørsel end benzinbiler, da deres elektriske motorer leverer et øjeblikkeligt drejningsmoment, hvilket bidrager til en bedre køreoplevelse. Benzinbiler kan have mere trækstyrke og er generelt bedre egnet til tungere opgaver som trailerkørsel.

Elbil vs. benzinbil: opladning og påfyldning

Når det kommer til opladning og påfyldning, er det klart nemmere at have en benzinbil, da der nærmest er en tankstation inden for ganske få kilometer, uanset hvor du befinder dig i det danske land.

Det kan derimod være lidt problematisk at få opladet din elbil, hvis du ikke har hjemmeopladning, da de offentlige ladestationer og ladepunkter ikke er så udbredte endnu. Det er dog ikke umuligt at lade sin bil i de større byer, men opladning tager væsentligt længere tid end blot at tanke med benzin, og derfor bliver transporttiden over større afstande markant længere.

Som du kan læse, er der en væsentlig forskel, når du skal foretage en elbil vs. benzinbil-vurdering, hvis du ønsker det fulde billede, inden du foretager en elbilinvestering på nuværende tidspunkt. Nedenfor har vi overskueliggjort de enkelte bilsystemer med deres fordele og ulemper.

For og imod elbiler

Selvom elbiler er fremtiden, er der stadig både fordele og ulemper ved at vælge dette drivsystem.

Fordele ved elbiler

 • De er mere miljøvenlige.
 • De er mere energieffektive.
 • De har en lavere kørselsomkostning.
 • De har en hurtigere acceleration og en mere jævn kørsel.

Ulemper ved elbiler

 • De er dyrere i anskaffelsespris.
 • De har som regel en kortere rækkevidde, der kun bliver kortere ved motorvejskørsel og temperaturudsving.
 • Opladning kan være begrænset og mere tidskrævende uden for hjemmet.
 • Rejsetiden er væsentligt længere.

For og imod benzinbiler

Selvom biler, der kører på benzin og diesel, på sigt skal udfases helt, kan det stadig have visse fordele og ulemper at investere i køretøjet nu.

Fordele ved benzinbiler

 • De har en bedre rækkevidde.
 • De er billigere at anskaffe sig.
 • De er nemmere at tanke op, da traditionelle tankstationer findes flere steder.
 • De har en større fleksibilitet, da du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt du har tanket op.

Ulemper ved benzinbiler

 • De er ikke miljøvenlige.
 • De er dyrere i drift qua brændstofpriserne samt vedligeholdelse.
 • De vil være forbudte at producere fra 2035.

Hvorfor vælge elbil?

Elbiler er fremtiden. Det er derfor ikke så meget et spørgsmål om, hvorvidt det er elbiler vs. benzinbiler, eller hvad fremtiden er, men mere om du er klar til at omstille dig nu, om du har økonomien til det, eller om du skal vente til, at udfasningen af benzinbiler kommer nærmere.

Hos Power Fuel har vi gjort det nemt, hvis du ønsker at tage forskud på den grønne omstilling. Vi sørger nemlig for vedligeholdelse, softwareopdatering, drift, fuld service samt support for bare 0 kr., hvis du vælger vores ladeløsning til din elbil.

Du får samtidig også mulighed for at tilgå vores mere end 1.500 ladepunkter fordelt rundt om i landet, så du aldrig er mere end 57 km fra en opladning. Du kan derfor altid få strøm på din bil, uanset om du foretrækker at lade derhjemme, ved dit lokale supermarked, eller når du er på roadtrip i det danske land.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 95 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne en elaftale og uden binding.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af et beløb på 95 øre pr. kWh og fra 1. juli 2024 ændres dette til 87 øre pr. kWh inklusiv moms. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
  (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.