Ladebrik til elbil | Hvad er det? | Power Fuel

Hvad er en ladebrik til en elbil, og hvordan bruger man den?

Der findes forskellige måder at påbegynde en opladning af din elbil på – alt efter hvor du er, og hvilke opladningsmuligheder du har i nærheden.

Langt de fleste opladninger af elbiler foregår derhjemme. Det er der flere grunde til, bl.a. at det er billigst, sikrest for batteriet, og så er det hamrende nemt.

Men når du er på langfart i din elbil, hvis du fx skal fra Aarhus til København – kan du altså ikke undgå at skulle lade ved en offentligt tilgængelig ladestander, hvor du kan påbegynde opladningen på flere måder.

En af dem er at starte opladningen af din elbil med en app, og en anden er at have en dedikeret ladebrik til den enkelte stander, som giver en lynhurtig og nem start på din opladning. De allermest moderne løsninger til fx Tesla og Ford kræver hverken ladebrik til elbilen eller app. Her skal du blot sætte stikket i, og så kører det.

I det her indlæg skal det dog handle om ladebrikker. For hvad er en ladebrik egentlig? Hvordan bruger man den? Hvilke fordele er der ved en ladebrik til elbiler, og er der begrænsninger, du bør tage højde for?

En ladebrik – hvad er det?

En ladebrik til en elbil er en lille, diskret plastikbrik, som nemt kan sidde i dit nøglebundt sammen med din bilnøgle. Det kan også være et kort i dankortstørrelse, som du kan have i din pung.

Ladebrikken er både hurtigere, mere stabil og nemmere at bruge end en app. Til gengæld kan det være en idé at have en app til at lokalisere en ladestander, du kan bruge. Mange elbilers system kan også fortælle dig, hvor der er en oplader til elbil tilgængelig, men den viser som regel alle ladestandere og ikke kun dem, hvor din ladebrik passer til.

Du får en ladebrik til elbilen ved at tilmelde dig et af de mange tilhørende abonnementer på markedet. Skulle du i øvrigt være kommet afsted uden din ladebrik, har de fleste abonnementer en ’virtuel ladebrik’, som du kan benytte via din smartphone.

Ladebrikken har ikke noget at sige i forhold til, om du igangsætter en lynladning ved 250 kW, eller om du rammer en 22 kW-ladestander. Her er det ladestikket, du skal se på for at påvirke det.

Hvordan bruger man en ladebrik?

En ladebrik giver mulighed for nemt og hurtigt at sætte en opladning af din elbil i gang på et bestemt ladenetværk, som ladebrikken passer til.

Du sætter et passende ladestik i bilen og kører helt simpelt ladebrikken til din elbil hen til RFID-læseren på ladestanderen, hvorefter opladningen starter. Når din elbil er tilstrækkeligt opladet, skal du blot swipe ladebrikken forbi læseren igen for at stoppe opladningen. Sidder el-ladekablet fast i din elbil, er det formentlig, fordi opladningen ikke er blevet standset korrekt. Kør din ladebrik hen over læseren igen, og prøv så at frakoble igen.

Der findes rigtig mange forskellige ladebrikker, og det er en stor fordel at have sådan en med i lommen.

Fordelene ved en ladebrik

Der er flere bekvemme fordele ved at have en ladebrik, hvis du alligevel har et abonnement på opladning af din elbil – evt. ved en ladeboks hjemme i din carport. Nogle af de åbenlyse fordele ved en ladebrik til elbilen er:

  • Med abonnement på opladning får du billigere opladning.
  • Den fylder meget lidt og er let at have med eller liggende fast i bilen.
  • Det er hurtigt at starte en opladning. Sæt brikken hen til RFID-læseren, og tilslut din elbil. Vupti.
  • Abonnementet, der følger med, giver også mulighed for, at du kan følge med i dit forbrug.

Hvad gør jeg, når ladebrikken ikke kan bruges?

De fleste ladebrikker er begrænsede til at kunne bruges udelukkende på den enkelte udbyders standere, som du så finder via en app. Er du landet på en tankstation eller ladeplads, hvor du ikke kan bruge din ladebrik og partout skal have ladet din elbil lidt, kan du ofte starte opladningen via en app.

Derudover findes der også ladebrikker med abonnement, som kan bruges på mange forskellige udbyderes ladestandere. Derfor kan det ofte godt betale sig at have flere ladebrikker i elbilen ad gangen.

Du kan desuden købe en ladebrik fra Power Fuel her.

Kan jeg oplade med en ladebrik uden abonnement?

Eftersom det kræver, at du opretter et abonnement, før du får tilsendt en ladebrik fra netop den valgte udbyder, kan du ikke have en ladebrik uden abonnement. Det betyder dog ikke, at du ikke kan få ladet din elbil op, hvis du ikke har en ladebrik.

Her skal du blot starte opladningen af din elbil med en dedikeret app eller via virksomhedens hjemmeside. Det er en meget dyrere løsning.

Det kan derfor godt anbefales rent faktisk at benytte den ladebrik, du har til rådighed, også selvom det betyder, at du må køre lidt for at komme til den rette lader, hvor ladebrikken kan benyttes.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

 

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 35 cm. dyb og 20 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Har du købt en ladeboks med wifi

I forbindelse med installation af din ladeboks, skal husstanden stille wifi til rådighed ved installationsstedet på datoen for installeringen af ladeboksen.
Dit wifi skal kunne tilbyde 2,4 Ghz forbindelse til ladeboksen og den må ikke være dual-band. Hvis du er i tvivl, skal du ringe til din internetudbyder, som kan hjælpe dig med opsætningen. Hvis wifi-signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montør tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

 

Har du købt en ladeboks med med 4G

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal husstanden stille wifi til rådighed ved installationsstedet på datoen for installeringen af ladeboksen. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Hvis signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her: https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Der er intet abonnement frem til d. 1/7 (herfeter 69 kr./mdr) og oprettelse koster 0 kr.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/