Når du skal oplade elbilen i Europa | Power Fuel

Når du skal oplade elbilen i Europa

Er du blevet elbilejer for nylig? Så er du nok i gang med at stifte bekendtskab med det danske netværk af ladepunkter. Men hvis du skal have elbilen med en tur til udlandet, hvordan oplader du så elbilen der? 

Netop opladning af elbil i Europa vil vi i dette blogindlæg give dig et overblik over. Her vil vi blandt andet fortælle dig, hvad du skal være opmærksom på, og hvad du eventuelt bør undersøge, inden du begiver dig ud på en udlandstur med elbilen. 

For selvom elbiler i dag er meget udbredte i det meste af verden, er det stadig en god idé at lave lidt research og planlægning, inden du begiver dig ud på en kør-selv-ferie eller lignende.

Opladning af elbil i Europa

Skal du oplade din elbil i Danmark, har du nok en rimelig god idé om, hvordan du gør dette. Her har vi efterhånden et stort netværk af offentlige ladestandere, og mange elbilsejere vælger desuden at få sat private ladebokse op hjemme hos dem selv, så de altid har nemme opladningsmuligheder i nærheden. 

Men fungerer det også sådan i udlandet? Hvad hvis du for eksempel skal en tur sydpå for at besøge vores naboland? Hvordan fungerer opladning af elbil i Tyskland? Eller hvad hvis du skal på kør-selv-ferie med familien til sydens sol? Hvordan fungerer opladning af elbil i Italien så? 

Det kan vi godt forstå, at du gerne vil have svar på. Det korte svar er, at opladning af elbil i Europa på mange måder fungerer på samme måde som i Danmark. Der kan dog være enkelte forskelle fra land til land, og derfor kommer vi her ind på et par ting, som du med fordel kan undersøge hjemmefra.

Undersøg lademuligheder i det enkelte land

Når du oplader bilen i Danmark, har du måske din egen ladeboks derhjemme, som du kan benytte, men tager du bilen med til udlandet, er du afhængig af offentlige opladningsmuligheder. Det kan derfor være en god idé at lave noget research på det land eller de lande, som du skal besøge med din elbil. Selvom mulighederne for opladning af elbil i Europa er blevet større, er der stadig lande, hvor der kan være længere mellem ladepunkterne end i fx Danmark.

Du kan derfor vælge at undersøge hjemmefra, hvordan mulighederne er for opladning i det enkelte land, så du er godt forberedt, inden du tager afsted.

Betaling for opladning af elbil i Europa

Du kan som det næste med fordel undersøge, hvordan betalingsmulighederne er i det enkelte land, inden du begiver dig ud med din elbil. Er der for eksempel en bestemt app, som kan være en god idé at downloade, så du kan tanke flest mulige steder, eller er der andet, som du bør være opmærksom på, før du tager afsted? 

Med den viden undgår du at stå uden muligheder for betaling, når du gerne vil lade elbilen op, imens du er på tur. 

Husk det rigtige ladestik

Du kan desuden undersøge, om der er et bestemt ladestik, som du bør have med i bilen for at kunne benytte ladestanderne i de lande, som du gerne vil besøge. Til opladning af elbil i Europa er Type 2-stikket det mest almindelige ladestik, og derfor er det en fordel at have dette med. 

Det er samtidig det mest almindelige stik i Danmark til moderne elbiler, og det bør derfor typisk ikke være et problem for dig at finde kompatible ladebokse, når du er på jagt efter opladning af elbil i Europa. Men undersøg alligevel altid, hvordan det forholder sig i det enkelte land, du gerne vil besøge med din elbil.

Få din egen ladeboks med Power Fuel

Har du mulighed for at få installeret en ladeboks hjemme ved dig selv? Så skal du kigge ind forbi vores produktside

Hos Power Fuel kan du nemlig købe din helt egen ladeboks, så du kan lade bilen op, når den alligevel står parkeret i indkørslen.

Få mere viden hos Power Fuel

Du er nu nået i mål med vores blogindlæg om opladning af elbil i Europa. Vil du vide mere om elbiler og opladning af elbiler, kan du finde mange spændende blogindlæg hos Power Fuel. 

Kig forbi vores inspirationsunivers for at læse med. God læselyst.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af den elafgift du betaler pr. kWh. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.
Hvis du vælger at have din elaftale hos os tilbage betaler vi 95 øre pr. kWh. Såfremt du ikke har en elaftale hos os, tilbagebetaler vi 87 øre pr. kWh.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.(261 kr. hvis du ikke har din elaftale hos os)

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
  (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.