Opladning af din elbil – med eller uden abonnement? | Power Fuel

Opladning af elbiler – med eller uden abonnement?

Er du lige skiftet fra en traditionel bil til en elbil, eller er du stadig i gang med at overveje det? Når du vælger at købe en elbil, er der en række ting, du bør overveje på forhånd. I dette blogindlæg vil vi give dig mere afklaring om opladning af elbil med abonnement og om mulighederne for opladning af din elbil uden abonnement. 

Elbiler oplades som udgangspunkt, når de ikke bevæger sig. Bilen bruger mere tid i garagen eller indkørslen, end man egentlig er klar over, og derfor er det en oplagt mulighed at bruge den tid til at oplade din elbil derhjemme. Men hvis du er på farten og har brug for strøm til din elbil, vil det typisk ske på offentlige ladestandere. Nu tænker du måske: ”Er det nu billigere med eller uden ladeabonnement?”. Læs videre for at få mere afklaring om løsningerne til opladning af elbil; lad os kigge nærmere på mulighederne.

Abonnement til opladning af din elbil

Hvis du vælger et abonnement til opladning af din elbil, vil du få adgang til en række fordele som elbilist. Du vil bl.a. få en serviceaftale, hvor udbyderen klarer al vedligeholdelse af din ladeboks. Når du lader ude, vil du ofte kunne få en billigere opladning med en abonnementsaftale. 

Men vidste du også, at et abonnement til elbilen kan være en fordel for dig, der oplader hjemme? Hvis du oplader elbilen med egen ladeboks derhjemme (som er koblet på abonnement), vil dette medføre en vis grad af tilbagebetaling af eludgiften. Og det er nok en af de primære fordele med et elbilopladningsabonnement – også selvom du klarer opladning via din egen ladeboks derhjemme. 

Der er kommet mange forskellige abonnementstyper, og det kan ofte virke lidt uoverskueligt, når mulighederne er så mange. Du vil ofte opleve en månedlig pris, hvor du betaler en fast pris til et ladeabonnement, mens andre udbydere kun kræver betaling for den strøm, du bruger.

Opladning af elbil uden abonnement

Siden 2018 har det ikke længere været nødvendigt at bruge offentlige ladestandere fra én bestemt udbyder, og derfor kan du med fordel bruge dem uden at have en abonnementsaftale. Efterhånden er det blevet nemmere for dig at bruge alle ladestandere enten via app eller ladebrik. Hvis du bruger en række apps eller hjemmesider, kan du altid finde den nærmeste ladestander på din vej. 

Har du mulighed for at opsætte en ladeboks på din hjemmeadresse, eller kører du generelt set ikke særlig mange kilometer i hverdagen? Så vil du også kunne klare dig med opladning af elbilen uden abonnement. Du skal blot huske, at du selv har ansvar for vedligeholdelse af din ladeboks, og at du betaler den samme pris for dit strømforbrug som andre steder i din husholdning – det vil sige uden reduceret elafgift. 

Fordele og ulemper ved et abonnement til elbil

Uanset om du beslutter dig for et ladeabonnement eller ej, vil du altid opleve fordele og ulemper ved begge løsninger. Det er nemlig en helt individuel vurdering, som bl.a. tager udgangspunkt i antal kilometer, du kører, og hvor ofte du gør brug af offentlige ladestandere. 

Hvis man f.eks. bor i lejlighed og ikke har mulighed for at opsætte en ladeboks i hjemmet, er man selvfølgelig afhængig af offentligt tilgængelige ladestandere. Her vil et abonnement klart kunne betale sig. Men hvis du primært oplader din elbil hjemme, vil opladning af elbil uden abonnement være den billigste løsning for dig.

Få din helt egen ladeboks med et abonnement til 0 kr. hos Power Fuel

Hos Power Fuel ønsker vi at tilbyde vores kunder den bedste løsning til hjemmet. Derfor betaler du kun for den strøm, du bruger til opladning af din elbil. Vi er alle sammen påvirket af stigende energipriser, og derfor mener vi, at stabilitet og tryghed har en uundværlig værdi. På vores produktside kan du finde et udvalg af vores ladebokse og tilbehør til opladning af elbilen. Abonnement til 0 kr. gælder til 1. juli 2023, herefter giver du kun 69 kr. for appens funktionaliteter og tryghed i form af softwareopdateringer samt 24/7 dansk kundeservice. 

Desuden får du med vores app adgang til et overblik over 1500 ladepunkter i hele Danmark, så du med fordel kan oplade din elbil, når elprisen er lavest. 

Dyk ned i vores inspirationsunivers for at få endnu mere viden om elbiler. God læselyst.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

 

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 35 cm. dyb og 20 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Har du købt en ladeboks med wifi

I forbindelse med installation af din ladeboks, skal husstanden stille wifi til rådighed ved installationsstedet på datoen for installeringen af ladeboksen.
Dit wifi skal kunne tilbyde 2,4 Ghz forbindelse til ladeboksen og den må ikke være dual-band. Hvis du er i tvivl, skal du ringe til din internetudbyder, som kan hjælpe dig med opsætningen. Hvis wifi-signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montør tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

 

Har du købt en ladeboks med med 4G

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal husstanden stille wifi til rådighed ved installationsstedet på datoen for installeringen af ladeboksen. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Hvis signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her: https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Der er intet abonnement frem til d. 1/7 (herfeter 69 kr./mdr) og oprettelse koster 0 kr.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/