På ferie med elbil | Power Fuel

Værd at overveje, når du kører på ferie med elbil

Rigtig mange kan godt lide at tage på kør-selv-ferie ned gennem Europa i bilen med familien. Men kan man egentlig det, når man har en elbil? Og hvad skal du være opmærksom på, hvis du gerne vil afsted på ferie i elbil? Alt dette giver vi dig svaret på i dette blogindlæg.

Om turen går mod sydens sol i Frankrig, Spanien, Italien eller andre steder i Sydeuropa, eller om de skandinaviske fjelde skal besøges i Norge og Sverige, kan mange af os godt lide at tage bilen med afsted på tur. Og med den stigende interesse i elbiler, er det kun naturligt, at spørgsmålet melder sig: Kan man tage en elbil med på kør-selv-ferie?

Kan man tage elbilen med på ferie?

Elbiler er heldigvis også populære i udlandet, og mange lande i Europa har efterhånden et udvalg af ladestandere, hvor elbilen kan lades op. Derfor kan du typisk godt tage din elbil med på ferie – også selvom det på nuværende tidspunkt stadig kan være en rigtig god idé med en smule planlægning og research for at være helt sikker på, at du får en god oplevelse.

For selvom du måske har godt styr på, hvordan ladenetværket i Danmark fungerer, og hvor langt der typisk er mellem ladestandere herhjemme, er det måske ikke tilfældet med udlandet endnu. Derfor giver vi dig her nogle tips til, hvad der kan være en god idé at undersøge, inden du tager på ferie med elbil i Europa.

Hvordan er opladningsmulighederne i udlandet?

Når du rejser til udlandet, skal du især være opmærksom på, hvordan mulighederne for opladning er i de enkelte lande. Nogle lande kan have mange muligheder for opladning undervejs på turen, mens du i andre lande kan opleve, at der er større afstande mellem ladestandere.

Det kan derfor være en rigtig god idé at orientere dig hjemmefra om, hvordan lademulighederne er i de lande, du skal køre igennem. Du kan med fordel både danne dig et overblik over, hvor ladestandere befinder sig undervejs på din rute, og kigge på, hvad betalingsmulighederne er ved ladestanderne, så du er godt forberedt, når du har brug for at lade bilen op.

Vidste du desuden, at du hos Power Fuel har mulighed for at få adgang til en række ladepunkter i Europa gennem vores partners ladenetværk? Du kan læse mere om ladepunkterne i Danmark og Europa ved at gå til vores side for ladepunkter.

Er der andre ting, man skal være opmærksom på?

Vil du gerne have elbilen med på ferie i Europa, er der forskellige ting, du skal være opmærksom på. Som vi allerede har omtalt, er det en god idé at orientere dig om de forskellige opladningsmuligheder undervejs på turen mod feriedestinationen og på selve feriedestinationen, inden du tager afsted.

Derudover er det også en god idé at kigge på, hvilket ladestik du skal have med i bilen, så elbilen også kan lades op ved de ladestandere, som I planlægger at lade op ved.

Ruteplanlægning med elbil

En af de vigtige ting for en succesfuld kør-selv-ferie med elbil er alt andet lige, at du har muligheden for at lade op undervejs. Er du i tvivl om, hvor gode opladningsmuligheder der er i det land, du skal besøge eller køre igennem, kan det være en fornuftigt at planlægge ruten med elbilen på forhånd, så du er sikker på, at du kommer forbi steder, hvor du kan lade bilen op.

Der findes på nettet flere muligheder for at se oversigter over ladestandere i udlandet, så du kan planlægge din rute, så den går forbi ladestandere, når du er på ferie med elbil i Europa.

Få mere viden hos Power Fuel

Vil du gerne vide mere om elbiler og i særdeleshed opladning af dem? Så skal du læse med hos Power Fuel. Her har vi nemlig lavet et inspirationsunivers, hvor vi deler viden, tips og tricks, som du forhåbentligt finder nyttigt i livet med elbil.

Hvis du har lyst til at læse mere, så kig ind forbi vores inspirationsunivers og læs med. Her kan du blandt andet læse om, hvad du skal være opmærksom på med hensyn til parkering med elbil, og hvad du skal vide, når du gerne vil oplade, mens du er afsted på tur. God læselyst.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.


Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 35 cm. dyb og 20 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Læs også den fulde beskrivelse her: https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Der er intet abonnement frem til d. 1/7 (herfeter 69 kr./mdr) og oprettelse koster 0 kr.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/