På ferie med elbil | Power Fuel

Kør-selv-ferie med elbil

Rigtig mange kan godt lide at tage på kør-selv-ferie ned gennem Europa i bilen med familien. Men kan man egentlig det, når man har en elbil? Og hvad skal du være opmærksom på, hvis du gerne vil afsted på ferie i elbil? Alt dette giver vi dig svaret på i dette blogindlæg.

Om turen går mod sydens sol i Frankrig, Spanien, Italien eller andre steder i Sydeuropa, eller om de skandinaviske fjelde skal besøges i Norge og Sverige, kan mange af os godt lide at tage bilen med afsted på tur. Og med den stigende interesse i elbiler, er det kun naturligt, at spørgsmålet melder sig: Kan man tage en elbil med på kør-selv-ferie?

Kan man tage elbilen med på ferie?

Elbiler er heldigvis også populære i udlandet, og mange lande i Europa har efterhånden et udvalg af ladestandere, hvor elbilen kan lades op. Derfor kan du typisk godt tage din elbil med på ferie – også selvom det på nuværende tidspunkt stadig kan være en rigtig god idé med en smule planlægning og research for at være helt sikker på, at du får en god oplevelse.

For selvom du måske har godt styr på, hvordan ladenetværket i Danmark fungerer, og hvor langt der typisk er mellem ladestandere herhjemme, er det måske ikke tilfældet med udlandet endnu. Derfor giver vi dig her nogle tips til, hvad der kan være en god idé at undersøge, inden du tager på ferie med elbil i Europa.

Hvordan er opladningsmulighederne i udlandet?

Når du rejser til udlandet, skal du især være opmærksom på, hvordan mulighederne for opladning er i de enkelte lande. Nogle lande kan have mange muligheder for opladning undervejs på turen, mens du i andre lande kan opleve, at der er større afstande mellem ladestandere.

Det kan derfor være en rigtig god idé at orientere dig hjemmefra om, hvordan lademulighederne er i de lande, du skal køre igennem. Du kan med fordel både danne dig et overblik over, hvor ladestandere befinder sig undervejs på din rute, og kigge på, hvad betalingsmulighederne er ved ladestanderne, så du er godt forberedt, når du har brug for at lade bilen op.

Vidste du desuden, at du hos Power Fuel har mulighed for at få adgang til en række ladepunkter i Europa gennem vores partners ladenetværk? Du kan læse mere om ladepunkterne i Danmark og Europa ved at gå til vores side for ladepunkter.

Overnatning med mulighed for opladning af elbil

Når du tager på kør-selv-ferie med elbil, kan det være en god idé at kigge efter andre opladningsmuligheder end dem, som du finder på motorveje og andre større veje langs din rute. For selvom det giver en tryghed at vide, at der er opladningsmuligheder undervejs på ruten, når du er på kør-selv-ferie med elbil, er du højst sandsynligt ikke den eneste, der gerne vil benytte opladeren.

I takt med at elbiler bliver mere og mere populære, vælger flere og flere også at tage på kør-selv-ferie med elbilen, og derfor vil du måske opleve, at der kan forekomme ventetid ved opladerne – og det er jo ikke altid det sjoveste at skulle holde i kø og vente på en ledig oplader, når man bare gerne vil nyde sin ferie.

Ved du derfor, at du for eksempel skal bo på hoteller og lignende undervejs på din kør-selv-ferie med elbil, kan det være en god idé at undersøge, om der er opladningsmuligheder tilknyttet, så du kan oplade din elbil, imens den alligevel holder parkeret.

Er der andre ting, man skal være opmærksom på?

Vil du gerne have elbilen med på ferie i Europa, er der forskellige ting, du skal være opmærksom på. Som vi allerede har omtalt, er det en god idé at orientere dig om de forskellige opladningsmuligheder undervejs på turen mod feriedestinationen og på selve feriedestinationen, inden du tager afsted.

Derudover er det også en god idé at kigge på, hvilket ladestik du skal have med i bilen, så elbilen også kan lades op ved de ladestandere, som I planlægger at lade op ved. Er du i tvivl om, hvilke forskellige ladestik du kan få til elbiler, og hvad der passer til hvilke elbiler, kan du læse meget mere i vores blogindlæg om ladestik til elbiler.

Ruteplanlægning med elbil

En af de vigtige ting for en succesfuld kør-selv-ferie med elbil er alt andet lige, at du har muligheden for at lade op undervejs. Er du i tvivl om, hvor gode opladningsmuligheder der er i det land, du skal besøge eller køre igennem, kan det være en fornuftigt at planlægge ruten med elbilen på forhånd, så du er sikker på, at du kommer forbi steder, hvor du kan lade bilen op.

Der findes på nettet flere muligheder for at se oversigter over ladestandere i udlandet, så du kan planlægge din rute, så den går forbi ladestandere, når du er på ferie med elbil i Europa.

Der er forskellige muligheder og overvejelser, som du kan gøre dig, når du planlægger ruten til din kør-selv-ferie med elbil. I første omgang er det naturligvis værd at kigge på mulighederne, hvis der er en bestemt rute, som du gerne vil køre. Det kan for eksempel være, at du har planlagt nogle turistmål eller aktiviteter på din kør-selv-ferie med elbilen. I så fald er det en god idé at planlægge ruten efter dette og opladningsmulighederne undervejs.

Det kan også være, at du gerne vil bruge et bestemt ladenetværk på din kør-selv-ferie med elbil. Der findes i dag forskellige udbydere og ladenetværk, når du kører med elbilen i Danmark eller Europa. Når du tager elbil med på ferie i Europa, kan det være, at du har adgang til et bestemt ladenetværk og derfor gerne vil benytte deres opladere. Er dette tilfældet, kan det være en god idé at planlægge ruten på din kør-selv-ferie med elbilen efter, hvor du kan benytte ladenetværket.

Ofte kan du finde informationer eller kort over opladningsmuligheder for ladenetværket på den enkelte hjemmeside. Hos Power Fuel kan du på vores hjemmeside finde informationer om opladningsmuligheder i Europa via vores partner-ladenetværk.

Få mere viden hos Power Fuel

Vil du gerne vide mere om elbiler og i særdeleshed opladning af dem? Så skal du læse med hos Power Fuel. Her har vi nemlig lavet et inspirationsunivers, hvor vi deler viden, tips og tricks, som du forhåbentligt finder nyttigt i livet med elbil.

Hvis du har lyst til at læse mere, så kig ind forbi vores inspirationsunivers og læs med. Her kan du blandt andet læse om, hvad du skal være opmærksom på med hensyn til parkering med elbil, og hvad du skal vide, når du gerne vil oplade, mens du er afsted på tur. God læselyst.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 95 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne en elaftale og uden binding.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af et beløb på 95 øre pr. kWh og fra 1. juli 2024 ændres dette til 87 øre pr. kWh inklusiv moms. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
  (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.