Refusion af elafgift – hvad betyder det? | Power Fuel

Refusion af elafgift betyder kort sagt, at du som elbilsejer med en privat ladestander kan få refunderet et hvis beløb af den betalte strøm. Denne refusionsmulighed er indført som et led i udviklingen mod en grønnere fremtid. På den måde bliver det mere attraktivt for privatpersoner at udskifte diesel- og benzinbilen, som er store CO2-syndere, med et mere bæredygtigt alternativ. Refusionsmuligheden gør det altså billigere for dig at vælge elbilen, som en mere klimavenlig løsning.

Der kan være mange penge at spare

Godtgørelsen i Finansloven blev i 2020 forlænget, så man til udgangen af 2030 kan få refunderet elafgift. Dette betyder også, at der fortsat i de næstkommende år kan være mange penge at spare som elbilsejer.

Pr. 30. juni 2022 er refusionssatsen opdateret til 90,3 øre/kWh inkl. Moms. Dette betyder, at du vil få refunderet 90,3 øre for kWh din private ladestander forbruger til at oplade din elbil. Det kan hurtigt blive mange penge, der er tale om. Penge som du kan spare, hvis du får søgt refunderet elafgift.

Det er dog vigtigt at man husker at søge refusionen, fordi det er ikke noget, som sker automatisk. Som en del af Power Fuels Serviceaftale søger vi refusion af elafgiften for dig. På den måde skal du blot slappe af og koncentrere dig om, at nyde din elbil og opladning med privat ladestander, mens du automatisk får refunderet en betydelig mængde af elafgiften. Refusionen er gældende til og med 31. december 2023. Herefter er vores service abonnement gratis til og med d. 30. juni 2023 og der udbetales derfor ikke refusion i denne periode.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.


Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 35 cm. dyb og 20 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Læs også den fulde beskrivelse her: https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Der er intet abonnement frem til d. 1/7 (herfeter 69 kr./mdr) og oprettelse koster 0 kr.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/