Refusion af elafgift – hvad betyder det?

Refusion af elafgift betyder kort sagt, at du som elbilsejer med en privat ladestander kan få refunderet et hvis beløb af den betalte strøm. Denne refusionsmulighed er indført som et led i udviklingen mod en grønnere fremtid. På den måde bliver det mere attraktivt for privatpersoner at udskifte diesel- og benzinbilen, som er store CO2-syndere, med et mere bæredygtigt alternativ. Refusionsmuligheden gør det altså billigere for dig at vælge elbilen, som en mere klimavenlig løsning.

Der kan være mange penge at spare

Godtgørelsen i Finansloven blev i 2020 forlænget, så man til udgangen af 2030 kan få refunderet elafgift. Dette betyder også, at der fortsat i de næstkommende år kan være mange penge at spare som elbilsejer.

Pr. 30. juni 2022 er refusionssatsen opdateret til 95,4 øre/kWh inkl. Moms. Dette betyder, at du vil få refunderet 94,5 øre for kWh din private ladestander forbruger til at oplade din elbil. Det kan hurtigt blive mange penge, der er tale om. Penge som du kan spare, hvis du får søgt refunderet elafgift.

Det er dog vigtigt at man husker at søge refusionen, fordi det er ikke noget, som sker automatisk. Som en del af Power Fuels Serviceaftale søger vi refusion af elafgiften for dig. På den måde skal du blot slappe af og koncentrere dig om, at nyde din elbil og opladning med privat ladestander, mens du automatisk får refunderet en betydelig mængde af elafgiften.

Hvad er en standard installation?

Power Fuels ladeløsning til private, sikre en godkendt installation af erfarne installatører.

Vi har udarbejdet retningslinjer for hvad en standardinstallation hos Power Fuel indebære. Professionel rådgivning om optimal placering af ladestanderen i henhold til størst mulig sikkerhed og bedst mulig tilgang med din elbil.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning

Du skal have de fornødne ampere til rådighed i din installation, hvilket især er relevant ved installation af ladestanderen med effekt større end 11 kW. Sikring foran gruppetavlen må ikke overstige 63 ampere.

Levering og installation, samt automatisering til enten 1- eller 3- faset tilslutning inklusiv N, gældende for både 16 eller 32 A og fejlstrømsafbryder HPFI, enten som kombi eller separate enheder, i eksisterende el-tavle. Fejlstrømsafbryder er type A.

Fra eksisterende gruppetavle trækker installatøren kablet op til 15 meter langs eksisterende gulv eller væg. Ved eventuel føringsvej faktureres du pr. meter.

Vi sikrer at installationen opfylder de krav, som bilfabrikanter stiller i henhold til garanti. Vi tester og sikrer at din ladestander virker i henhold til gældende lovgivning. Afslutningsvis vejleder vi dig i den daglige brug.

Hvad ligger ud over standardinstallation

Størstedelen af vores kunder får installeret ladeboksen uden yderligere omkostninger. Der kan dog være særlige forhold, som gør at installationen kræver ekstra ydelser. Vores installatørpartner vil altid involvere dig i opgavens omfang og pris inden installationen påbegyndes.

Læs også den fulde beskrivelse her: https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 1.000 kr. rabat, hvis du tegner en grøn elaftale hos Velkommen.

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen A/S og blive brugt til at oprette deres elaftale “GrønEl”.

GrønEl er en elaftale med variabel pris og 100% grøn strøm. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 øre/kWh. GrønEl koster 0 kr. i abonnement.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen A/S. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://velkommen.dk/betingelser-energi