Derfor bør du eje en ladestander til din elbil – 5 gode grunde | Power Fuel

Lige nu er der et særligt fokus på biler der kører helt eller delvist på el, især fra politisk side. Køb af elbiler stiger og det samme gør efterspørgslen på opladningen af køretøjerne. Om du bør investere i en ladestander derhjemme til din elbil afhænger i høj grad af dit kørselsmønster samt opladningsbehov. Dog er det væsentligt at understrege at du let kan klare op til 90-95% af opladningen af din elbil derhjemme i privaten og dermed kan blive mere uafhængig af lade stationer ude i offentligheden.

 

5 gode grunde til at eje din egen private ladestander

Som udgangspunkt er det altafgørende at elbilen bliver ladet op, så den altid er klar til brug. Samtidig er formålet også at det altid er sikkert og effektivt at oplade elbilen derhjemme. Det er derfor vigtigt at man som forbruger aldrig går på kompromis med lade udstyret til sin bil, på den måde kan man sikre den mest effektive opladning af køretøjet.

Men hvorfor egentlig investere i en privat ladestander til hjemmet? Det er der flere gode grunde til, 5 af dem er listet i denne artikel, og giver dig et billede af hvad en privat ladestander kan gøre for dig i hverdagen.

 

1. Færre ladestandere pr. elbil i det offentlige rum

I august 2021 var antallet af offentlige ladestandere i Danmark på 4.200, viser den officielle opgørelse fra  Transportministeriet. Selvom der er god fart på selve udrulningen af ladestandere i Danmark, er misforholdet mellem antallet af ladestandere og antallet af elbiler enorm.
En privat ladestander er generelt en fleksibel og komfortabel løsning, der giver dig mulighed for at være mere uafhængig af de offentlige ladestandere, og samtidig giver dig muligheden for altid at have en fuldt opladt bil, klar til brug.

Det er væsentligt at overveje, inden du investerer i en lader til din elbil, om det giver mest mening at eje eller leje ladeboksen. Ved at eje ladeboksen har du oftest en engangsudgift på omkring de 10.000kr, hvor du oftest kan tilkøbe en serviceaftale for et beskedent beløb om måneden. Hvis du derimod lejer en lader, er det oftest en højere månedlig udgift som skal dækkes hver måned.

 

2. Følg med i dit forbrug via en app

Mange private ladestandere har efterhånden et stort fokus på brugervenlighed. Det skal nemlig være overskueligt og let at eje en privat ladestander. Du vil oftest kunne følge med i dit forbrug og starte og slutte opladningen når som helst, og hvor som helst.

Hvad gør en ladestander brugervenlig? En brugervenlig ladestander er eksempelvis en stander med en digital skærm, som kan vise den aktuelle ladeeffekt og optagede kW på det givne tidspunkt. Oftest er der en App tilkoblet ladestanderen, der kan gøre det nemt og overskueligt at følge med i forbruget af strøm. En fordel er også at man på denne måde kan styre hvornår man tænder og slukker for ladningen og dermed kan udnytte den billigste strøm i døgnet.

 

3. Fremtidssikret kompletløsning

Det er væsentligt at sikre, at den valgte lade løsning af din elbil, ikke kun opfylder dit behov i dag, men også i fremtiden.

Der er generelt en del regler omkring private ladestandere, man med fordel kan sætte sig ind i. I EU er der eksempelvis krav om specifikke komponenter i en ladestander. Ét af disse krav er eksempelvis at ladestanderen skal være MID godkendt. MID betyder, at måleren er testet, verificeret samt godkendt til måling af strømforbrug indenfor EU.

Skal du køre langt eller rejser du generelt meget i EU?

Der er flere virksomheder der udbyder private ladestander, som har indgået samarbejder der giver dig mulighed for at oplade din elbil via roaming og andre selskabers ladenetværk. Eksempelvis samarbejder PoweFuel med Hubject, som er et stort lade-fællesskab i store dele af Europa, en service der samtidig er let at tilgå via den applikation der er tilkoblet ladestanderen.

 

4. Holdbarhed og design i fokus

Det skandinaviske klima kan være hård ved en ladestander. Det er dog muligt at finde en ladestander til stort set alle behov. Kommer din private ladestander til at stå et udsat sted i forhold til regn og slud, kan du med fordel bestille en ladestander der er fremstillet i hårdført aluminium. Pulverlarkeret aluminium er klart at foretrække i det nordiske klima, da kvaliteten dermed er modstandsdygtig samt hårdfør overfor det omskiftelige nordiske klima.

Ved at vælge en privat ladestander løsning har du også større mulighed ved at finde en ladestander der passer ind i lige netop din carport eller garage.

 

5. Ekstra service og mulighed for refusion af elafgift

Køber du en privat ladestander, får du som oftest service med i købet. Flere virksomheder tilbyder som en del af deres serviceaftale at søge refusion af hele din elafgift, uagtet af tidspunktet du lader på og mængden du oplader. Refusionsmuligheden er kommet som et led i udviklingen mod en grønnere fremtid. Den indførte ordning gør, at du kan få refusion af din elafgift på de kWh strøm, som du forbruger, når din elbil bliver ladet igennem din private ladestander. Du vil dermed helt automatisk kunne se at du sparer penge hver gang du lader din elbil derhjemme.

 

Privat ladestander giver mere fleksibilitet i hverdagen

Generelt er ikke alle opladere til elbiler skabt ens. Selv om alle opladere i sidste ende vil få din bil op at køre, er det klart at der er flere faktorer du skal overveje, inden et endeligt køb. Er det økonomien der spiller den store rolle i beslutningsprocessen, har vi en artikel der kan gøre dig klogere på hvad opladningen af din elbil koster, find den her: Hvad koster opladningen af en elbil.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 95 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne en elaftale og uden binding.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af et beløb på 95 øre pr. kWh, som du bruger til opladning af din elbil.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
    (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

  • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
  • Demontering af eksisterende boks.
  • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
  • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
  • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.