Hvad koster opladningen af en elbil? | Power Fuel

Ønsker du at anskaffe dig en elbil indenfor nærmeste fremtid, vil du højst sandsynligt allerede tænker på, hvordan bilen skal blive opladt på daglig basis. I gadebilledet støder man på benzin- og dieselpriser på daglig basis, men hvor meget koster det egentligt at lade en elbil op?

Med den klassiske benzin- eller dieselbil skal du primært forholde dig til at tanke brændstof, som er mere eller mindre let tilgængeligt over hele Danmark. Med en elbil skal du nu tage stilling til opladningsperspektivet, som for rigtig mange er en helt ny verden. Der er kommet mere og mere fokus på elbiler, hvilket også har medført til en betydeligt større fokus på opladning af netop den type bil. Efterspørgslen på elbiler er markant stigende, og dermed er udbuddet af information og viden på området blevet væsentligt større end tidligere.

Denne artikel har fokus på nogle af de vigtigste faktorer, som du bør være opmærksom på ved opladning af elbiler. Derudover kan du i denne artikel finde svaret på, hvad det koster at lade en elbil med strøm.

 

To grundlæggende muligheder for opladning af elbil

Som udgangspunkt findes der to grundlæggende muligheder for at lade din elbil op: Du kan lade din elbil op via en privat ladestander på din bopæl, eller benytte dig af en af de mange ladestandere ude i det offentlige rum.

En privat ladestander

Kræver dit kørselsmønster samt opladningsbehov at bilen kan blive opladt hjemme på matriklen, kan du med fordel installere en privat ladeboks. Det er både muligt at eje og leje en ladeboks til bilen. I eje eller leje af en ladeboks er det oftest muligt at indgå en serviceaftale med lade operatøren, hvor de står for refusion af din elafgift for hver brugte kWh. Med en refusion af elafgiften vil det betyde at du kan spare penge, hver gang du benytter din lader.

Læs mere om elrefusion her.

Brugen af offentlig ladestander

Nogle gange kræver ens kørselsmønster at man bevæger sig over større afstande, hvilket kan medføre at der er behov for at oplade mens man er på farten og langt væk fra ladeboksen derhjemme. Heldigvis har danske elbilister fået væsentlig lettere adgang til opladning af elbil i det offentlige rum. En brancheaftale der blev lavet d. 1. juli 2021, betød at operatører, der dækker ca96% af lade markedet, fra d. 1. juli 2021, åbnede deres netværk for hinandens kunder. Det er dermed blevet væsentlige lettere at oplade sin elbil i det offentlige rum.

 

Så meget koster det at tanke strøm på en elbil

Prisen på strøm er en kompleks størrelse og derfor er svaret på, hvad det koster at lade en elbil, bestemt ikke ligetil. Som udgangspunkt findes der ikke et entydigt svar på prisen af en opladning af elbil. Det afhænger i høj grad af flere faktorer, og er derfor ikke lige så let at beregne som optankning af en benzin- eller dieselbil, hvor du har mulighed for at se den aktuelle literpris på brændstoffet og dermed let kan gange den med tankens kapacitet.

I det store billede er det de mange forskellige muligheder for opladning af elbilen, samt kørselsmønster der spiller en væsentlig rolle på prisen. Derfor er det ikke let at sige noget generelt om selve prisen for opladningen. Dog ved vi at der især er to parametre som har indflydelse på prisen af opladningen af din elbil: Antal kWh dit batteri skal bruge på en opladning samt tidspunkt på døgnet for opladning.

I de følgende afsnit vil blive væsentlige klogere på sammenhængen mellem opladning af elbil og prisen.

 

Antallet af kWh, som batteriet kræver for en opladning, har indflydelse på prisen

Batteriets størrelse i en elbil har stor betydning på prisen af en opladning. Generelt er der flere ting, som skal tages med i det store regnestykke når det handler om elbilens batteri.

Batteriets størrelse og dermed antallet af kWh, som batteriet kræver for en opladning, samt antallet af faser, elbilen tager imod fra lade kablet skal medregnes i beregningen.

Derudover spiller lade boksens strømføring også en rolle. Med alle disse faktorer er det derfor ikke muligt at komme med ét konkret tal på prisen for opladning, udelukkende baseret på batteriets størrelse i kWh.

 

Tidspunktet af opladning har indvirkning på prisen

Som ejer af en elbil er det væsentligt at have en forståelse af prisen på strømmen. Prisen på el er i høj grad påvirket af efterspørgslen, hvilket betyder at når danskerne efterspørger strømmen på samme tidspunkter i døgnet, kommer der et pres på elnettet, som afspejler sig i prisen af strøm. Det er netop af den årsag altid dyrere at forbruge strøm om eftermiddagen og aftenen, hvor vi er hjemme og fuld i gang med hverdagens gøremål. Dermed er strømmen som hovedregel billigere at benytte sig af om natten.

Skal du lade din elbil, kan det godt betale sig at oplade den om natten, og dermed benytte sig af den billigere strøm i elnettet.

For langt de fleste ladebokse er det muligt at planlægge opladningen, så det lettere er muligt at udnytte de timer, hvor strømmen er billigst, og dermed gøre opladningen så økonomisk rentabel som muligt.

Jeg er i tvivl om hvad jeg skal vælge

Ved køb af ladeboks har du 3 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker en el- og refusionsaftale

Power Fuel anbefaler en el- og refusionsaftale ved køb af ladeboks.

Her får du en elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer.

Prisen pr. kWh får du til indkøbspris, samt et tillæg på 0,20kr/kWh.

Du får også en refusionsaftale på 95 øre i refusion pr. opladt kWh ved brug af vores Power Fuel app.

Vi håndterer at din refusion håndteres og trækkes fra din elregning, så alt bliver samlet ét sted.

Du vil modtage særskilt ordrebekræftelse på din elaftale efter tilmelding, hvor du kan læse betingelserne igennem.

2. Ja tak, jeg ønsker kun en refusionsaftale

Med Power Fuels refusionsaftale får du 95 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne elaftale og uden binding. 

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

 1. Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen. 
 2. Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.
 3. Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.
 4. Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

 

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

 

Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Det koster kun 49 kr./mdr og oprettelse er selvfølgelig gratis.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.