Hvor kan man oplade elbilen? | Power Fuel

Hvor kan man oplade sin elbil?

Har du en elbil, eller overvejer du at få en? Så er det vigtigt at vide, hvor du har mulighed for at oplade den.

I dag findes der heldigvis mange muligheder, når du skal have opladet din elbil, og jo mere populære elbilerne bliver, jo mere udbredt bliver det også at have ladestandere stående rundt omkring i landet.

Har du indtil nu kørt rundt i en benzin- eller dieselbil, har du højst sandsynligt været vant til at køre ind og tanke bilen op på en tankstation. Men med elbiler følger også nye måder at gøre tingene på, og i dette blogindlæg vil vi gennemgå, hvilke muligheder du har for at lade elbilen op.

Opladning af elbil hjemme

En af de smarte ting ved elbilen er muligheden for at lade den op derhjemme. Her holder bilen alligevel stille i længere perioder i indkørsel eller garage, så hvorfor ikke udnytte den tid til at lade bilen op?

En god idé, når du får elbil, kan derfor være at undersøge mulighederne for at få en ladestander ved hjemmet. Med en ladestander ved dit hus har du nemlig altid en mulighed for at få strøm i nærheden.

Hvis du overvejer at få en ladestander ved dit hjem, er der dog et par ting, du skal overveje, før du kan gå i gang med at oplade din elbil. Det første, du skal være opmærksom på, er, om du har mulighed for at få en ladestander eller ladeboks ved dit hjem. Dette vil oftest være muligt, hvis du bor i eget hus med indkørsel. Installationen skal desuden foretages af en autoriseret elektriker.

Har du mulighed for at få sat en ladeboks op hjemme ved dig selv, er der typisk en række fordele for dig som elbilsejer. Først og fremmest er den nemme adgang til en oplader på alle tider af døgnet rigtig skøn for dig, der har elbil.

Opladning af elbil hjemme betyder også, at du slipper for at skulle finde en oplader, når du skal have ladet bilen op. Du risikerer desuden heller aldrig at skulle holde i kø for at oplade bilen, og vælger du opladning af elbil hjemme, kan du oplade bilen, når den alligevel holder stille i indkørslen.

Og især det sidste kan være en fordel, når vi taler om opladning af elbil hjemme. Mange opladere kan i dag nemlig indstilles til at oplade på bestemte tidspunkter, så du kan lade din elbil op, når strømmen er billigst for dig.

På den måde kan du både spare penge og få adgang til nem opladning. Er du interesseret i at få en ladeboks til opladning af elbil hjemme? Så kig ind forbi vores produktside, hvor du finder vores ladebokse til private husstande.

Bor du i lejlighed, vil du ofte ikke have mulighed for selv at sætte en ladeboks op til opladning af elbil, men måske er der en i nærheden, som du kan benytte. Heldigvis findes der i dag mange offentlige ladestandere rundt om i landet. Det kan du læse mere om i næste afsnit.

Opladning af elbil ude

Selvom det kan være smart at oplade elbilen hjemme, er der også tidspunkter, hvor det kan være nødvendigt at oplade den andre steder end hjemme i indkørslen. Er du for eksempel på en længere tur, kan det være, at bilens rækkevidde ikke er stor nok til, at du kan nå hjem igen uden at lade bilen op først.

I dag findes der mange muligheder for at oplade elbilen, når du er på farten. Både rundt omkring i bybilledet, på parkeringspladsen ved indkøbscenteret og mange andre steder bliver der stillet flere og flere ladestandere op, som kan klare dit ladebehov.

I takt med at elbiler stiger i popularitet, er der også flere tankstationer, som er begyndt at tilbyde opladning til elbiler via ladestandere. Derfor kan du nu i flere tilfælde køre ind på tankstationer og lade din elbil op med ladestander.

Når du skal oplade din elbil ved en offentlig ladestander, hvad end det er ved tankstationen, indkøbscenteret eller et andet sted, vil du typisk skulle betale for dette. Det er derfor altid en god idé at researche på, hvordan betalingsmulighederne er på den enkelte ladestander, som du overvejer at benytte.

Her er der typisk flere muligheder. Nogle betalinger foregår med en app, mens der også ofte er mulighed for at bruge en såkaldt ladebrik til at betale med. Det er derfor en god idé at orientere dig om de forskellige ladenetværk, og hvordan betaling foregår hos dem, så du ikke risikerer at køre forgæves til en offentlig ladestander, når du har brug for den.

Når du skal oplade din elbil ude, er det desuden en god idé at orientere sig om, hvor der er offentlige ladestandere sat op. Det kan for eksempel være, at der er offentlige ladestandere tæt på dit arbejde, eller at der er ladestandere, hvor du handler.

Skal du ud på en længere tur, kan det være en god idé at tjekke op på, hvad opladningsmulighederne er undervejs. Ved du for eksempel, at du ikke kan nå ud og hjem igen på samme opladning, er det nødvendigt at vide, hvor du kan lade elbilen op i løbet af din tur.

Med Power Fuel kan du få adgang til et netværk af offentlige ladestandere i Danmark, så du aldrig er langt fra den næste opladning af din elbil. Klik ind på kortet for at se, hvor der er en offentlig ladestander i nærheden af dig.

Opladning i udlandet

Er du en af de mange danskere, som tager bilen med, når turen går ned gennem Europa, kan det være en rigtig god idé at undersøge, hvilke lademuligheder du har på din rute.

Det betyder blandt andet, at du bør undersøge, hvor der er ladestandere henne undervejs, hvordan betalingsmulighederne er ved ladestanderne, og hvilket ladestik du skal have med for at oplade elbilen. Jo mere du kender forholdene på forhånd, jo nemmere er det at få ladet bilen op, når du er kommet afsted.

Selvom elbiler og opladningsmuligheder til elbiler efterhånden er meget udbredt i det meste af Europa, kan du stadig risikere, at der er forskel på mængden af ladestandere, som du møder på din vej, alt efter hvilket land du befinder dig i.

Derfor kan du med fordel vælge at planlægge en rute, som sikrer dig, at du har opladningsmuligheder undervejs på turen.

Vil du gerne vide mere om dine opladningsmuligheder, når du er på tur i udlandet? Så skal du læse vores blogindlæg om kør-selv-ferie med elbil i Europa. Her går vi mere i dybden med de enkelte ting, som du skal være opmærksom på, når du tager elbilen med på tur ud i Europa.

Få adgang til ladepunkter i hele Danmark

Hos Power Fuel kan du få adgang til et netværk af ladepunkter i hele Danmark. Her får du nemlig trygheden i at vide, at du aldrig er langt fra et ladepunkt, når du kører rundt på de danske veje.

Se mere om adgang til ladepunkter her, så du aldrig skal være langt fra en ladestander.

Få mere viden hos Power Fuel

Er du interesseret i at lære mere om opladning af elbiler? Så skal du følge med hos Power Fuel. I vores blogunivers deler vi nemlig blogindlæg med fokus på netop at oplade elbiler samt elbiler i det hele taget. Her kan du altid få viden, tips og tricks samt inspiration.

Lyder det som noget for dig? Så klik ind og læs med allerede i dag. God læselyst.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 95 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne en elaftale og uden binding.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af et beløb på 95 øre pr. kWh og fra 1. juli 2024 ændres dette til 87 øre pr. kWh inklusiv moms. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
  (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.