Hvor lang tid tager det at oplade en elbil? | Power Fuel

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

Er du en af de mange, der kigger på elbil for måske første gang? Så er der nok mange forskellige spørgsmål, der melder sig. Et af dem vil vi tage fat på her. Nemlig hvor lang tid det egentlig tager at oplade en elbil.

Hvis du hidtil har kørt i en klassisk benzin- eller dieselbil, har du nok været vant til at kunne køre ind på en tankstation og tanke op en gang imellem, når der har været brug for det. Og det fungerer faktisk ikke meget anderledes med en elbil. I stedet for at tanke bilen lader du den op med strøm. Og i stedet for at bruge en klassisk tankstation bruger du ladestandere eller ladebokse, der kan være opstillet hjemme hos dig selv eller i offentligheden.

Du kan altså lade elbilen forskellige steder og ved forskellige former for ladebokse eller ladestandere. Alt efter hvilken form for opladning der benyttes, vil det tage forskellige mængder tid at oplade elbilen.

I dette blogindlæg vil vi komme ind på de forskellige former for opladning og forskellene på, hvor lang tid det det tager at oplade en elbil med de forskellige opladningsmuligheder.

Hvor hurtigt oplader en elbil?

Overvejer du en elbil, er en af de ting, du måske gerne vil vide noget om, hvor hurtigt den oplader. Det kan være svært at sige noget generelt om ladetiden for en elbil, da det kommer an på flere faktorer. Blandt andet spiller elbilens batteri, elbilens ladeudstyr og selve den ladeboks eller ladestander, du bruger, ind på, hvor lang tid det tager for elbilen at lade op.

Der kan nemlig både være forskel på, hvor meget batteriet kan oplagre, samt hvor meget bilen kan oplade pr. minut. Derudover findes der i dag forskellige former for ladestandere, som gør, at der også her vil være variation i, hvor lang tid det tager for en elbil at lade op.

Opladning af elbil hjemme

Flere, der køber en elbil, vælger samtidig at få en ladeboks hjemme hos dem selv. Har man eget hus med indkørsel, er dette en oplagt måde at lade elbilen op, når den alligevel står i indkørslen eller carporten.

Ofte vil dette være en langsommere opladningstid end ved de hurtigladere og lynladere, som man kan finde i det offentlige rum. Men står bilen alligevel i indkørslen, er opladningstid måske heller ikke altid den vigtigste faktor.

Med en privat ladestander får du til gengæld en fleksibilitet, som offentlige ladestandere ikke giver på samme måde. Den private ladeboks er tilgængelig for dig, og du risikerer dermed ikke, at der er optaget, når du skal bruge den. Du kan desuden læse andre gode grunde til at få en privat ladestander i vores inspirationsunivers.

Er du interesseret i at få en ladeboks hjem til dig selv? Så husk, at du kan klikke ind forbi Power Fuels udvalg af produkter og se mere.

Offentlige ladestandere

Kigger vi på offentlige ladestandere, vil du kunne finde modeller, som ofte kan klare en hurtigere ladning af elbilen, end de private ladestandere kan. Det er blandt andet de såkaldte hurtigladere og lynladere.

Hurtigladere er i dag opstillet mange steder af forskellige private leverandører rundt om i Danmark. De findes blandt andet ved forskellige tankstationer, rastepladser og indkøbscentre. Hurtigladere har ofte tre slags fastmonterede kabler til opladning.

Lynladere er, som navnet antyder, de ladere, der giver den hurtigste opladning. Lynladere findes ofte ved motorveje, men der er også ved at komme muligheder for at lynlade i de større byer. Det er ikke alle elbiler, der har ladeudstyret til at lynlade.

Opladningstider er forskellige

Som vi nævnte tidligere, kan det være svært at give et nøjagtigt svar på, hvor lang tid det tager at lade en elbil op. Elbilers opladningstid kan nemlig være forskellige og påvirkes af flere forhold.

Hvis du vil have den mest præcise info om en elbil, du er interesseret i, er det altid en god idé at spørge forhandleren, hvor lang tid du skal regne med, det tager at lade elbilen op for den konkrete model, du kigger på.

Få adgang til ladepunkter rundt omkring i Danmark

Trygheden er vigtig, når du kører elbil. Trygheden i at vide, at du aldrig er langt fra en opladningsmulighed, hvis behovet skulle opstå. I dag findes der heldigvis mange offentlige ladepunkter rundt omkring i Danmark.

Hos Power Fuel har du for eksempel mulighed for at få adgang til ladepunkter fordelt rundt i landet. Vil du gerne vide mere om offentlige ladepunkter med Power Fuel? Så læs mere på vores side for ladepunkter.

Få mere viden hos Power Fuel

Vil du gerne vide mere om de elektriske køretøjer, og hvor lang tid det tager at oplade en elbil? Så skal du følge med hos Power Fuel. På vores side har vi nemlig samlet en række blogindlæg, der giver dig viden om dette emne.

Lyder det som noget for dig? Skynd dig ind og læs med på vores inspirationsunivers. Her kan du blandt andet læse om parkering med elbil og elbilers rækkevidde. God læselyst.

Refusionsaftale hos Power Fuel

Med Power Fuels ladeløsning, kan du tidsbestemme din opladning og sikre at du oplader når strømmen er billigst.

Når du oplader bilen derhjemme betaler du via din elregning, så altså strømprisen på det givne tidspunkt.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 87 øre i refusion pr. opladt kW. Uden særligt krav om at tegne elaftale og uden binding.   

Når du har bestilt ladeboks med installation:

  1. Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen. 
  2. Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.
  3. Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.
  4. Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Det koster kun 49 kr./mdr og oprettelse er selvfølgelig gratis.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/