Værd at vide om ladebokse | Power Fuel

Værd at vide om ladebokse

Har du en elbil, eller overvejer du at anskaffe en? Så har du måske overvejet, om du bør have din egen ladeboks hjemme hos dig selv? 

Det er nemlig et spørgsmål, som mange elbilejere stiller sig selv. Hvilken ladeboks skal jeg vælge? Hvor kan man få sat en ladeboks op henne? Og hvad koster det overhovedet at få sat en ladeboks op? I dette blogindlæg vil vi derfor give dig et overblik over, hvad du skal vide om ladebokse.

Hvem kan få ladebokse? 

Når vi taler om ladebokse til elbiler, er det værd at nævne, at der skelnes mellem private ladebokse og offentlige ladebokse eller ladestandere. Offentlige ladestandere finder man typisk på tankstationer, parkeringspladser og ved indkøbscentre og lignende. Som navnet antyder, er det ladebokse, som alle har adgang til. 

En privat ladeboks er derimod en ladeboks, som du køber eller lejer og får installeret hjemme hos dig selv, så du altid har mulighed for at lade elbilen op, når den er parkeret hjemme. Og inden du stiller spørgsmålet: “Hvilken ladeboks skal jeg vælge?”, er det nødvendigt at undersøge dine muligheder for at få sat en ladeboks op hjemme hos dig selv.  

Det er desværre ikke alle, som har mulighed for at få sat en ladeboks op derhjemme. Det afhænger nemlig af din boligsituation. Bor du i eget hus med indkørsel, garage eller carport, kan du oftest få installeret en ladeboks hjemme hos dig selv, men bor du for eksempel i lejlighed, er det straks en anden sag. 

Her kan det nemlig være svært og ofte umuligt at få sat en privat ladeboks op. Det afhænger dog i sidste ende af det individuelle boligforhold, og du bør derfor altid undersøge, om du har mulighed for at få sat en ladeboks op, inden du bestiller. 

Hvilken ladeboks skal jeg vælge?

Er du begyndt at undersøge markedet for ladebokse til elbiler, er det måske også gået op for dig, at der er en del udbydere af ladebokse, og at valgmulighederne derfor er mange. Derfor stiller du måske dig selv spørgsmålet: “Hvilken ladeboks skal jeg vælge?”. 

Svaret vil i sidste ende være meget individuelt, da det i høj grad afhænger af, hvilket behov du har til opladning af din elbil. 

Den største forskel på ladebokse vil oftest være effekten. Ladeboksens effekt har indflydelse på, hvor hurtigt ladeboksen kan oplade elbilen. Har du derfor et behov for at kunne lade elbilen hurtigt op, når du er hjemme hos dig selv, kan det være en god idé at vælge en ladeboks med højere effekt. 

Denne ladeboks vil dog også typisk være dyrere end en ladeboks med lavere effekt. Du kan derfor med fordel overveje en ladeboks, der tager længere tid om at oplade elbilen, hvis du gerne vil have et billigere alternativ, eller hvis din elbil ikke har mulighed for at benytte den højere ladeeffekt. 

Hvad er svaret så, når man spørger: ”Hvilken ladeboks skal jeg vælge?”. Som sagt er det en beslutning, som du kan tage ud fra dine behov og dine muligheder. Du bør derfor tænke på, hvor meget du kører i din elbil, og hvor ofte du har brug for at lade elbilen op derhjemme. Derudover er det også en god idé at undersøge, hvor høj din elbils maksimale ladeeffekt er, samt hvilken ladeboks du har mulighed for at få installeret hjemme hos dig selv, inden du bestiller en ladeboks. 

Hvad koster en ladeboks til elbil?

Nu er du blevet klogere på, hvad man med fordel kan undersøge, når man spørger sig selv, hvilken ladeboks man skal vælge. Men hvad koster det, når du skal have installeret opladningsmuligheder derhjemme?

Det kan være forskelligt fra udbyder til udbyder og fra ladeboks til ladeboks. Du kan også ofte vælge at leje eller købe ladeboksen, hvorfor der også vil være forskel på, hvordan du betaler for den. Derudover vil der også typisk forekomme omkostninger forbundet med installation og montering af ladeboks.

Vil du vide mere om Power Fuels priser på ladebokse? Så kig ind forbi vores produktside. Her kan du også bestille en ladeboks hjem til dig selv.

Offentlige ladestandere

Er du en af dem, der ikke har mulighed for at få sat din egen ladeboks op, tænker du måske: “Hvilken ladeboks skal jeg så vælge?”. I dette tilfælde vil du oftest være afhængig af at benytte offentlige ladestandere. Disse findes heldigvis efterhånden mange steder, og det er derfor stadig muligt at køre elbil, selvom du ikke kan lade op hjemme hos dig selv. 

Offentlige ladestandere findes i dag på mange lokationer fordelt rundt i hele landet. Du kan blandt andet finde ladestandere ved indkøbscentre og parkeringspladser. En del tankstationer har efterhånden også fået sat ladestandere op til opladning af elbilen.

Få mere viden hos Power Fuel

Er du interesseret i elbiler og opladning af elbiler? Så skal du følge med hos Power Fuel. Her kommer vi løbende med nye spændende blog-posts, hvor du kan få viden om forskellige aspekter af livet med elbil.

Vil du for eksempel gerne vide mere om parkering med elbilen, eller er du interesseret i at få viden om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have elbilen med på ferie? Så kig ind forbi vores blogunivers for at læse med allerede i dag. God læselyst.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores elektriker indenfor 48 timer i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 16 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel.
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

 

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 35 cm. dyb og 20 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Har du købt en ladeboks med wifi

I forbindelse med installation af din ladeboks, skal husstanden stille wifi til rådighed ved installationsstedet på datoen for installeringen af ladeboksen.
Dit wifi skal kunne tilbyde 2,4 Ghz forbindelse til ladeboksen og den må ikke være dual-band. Hvis du er i tvivl, skal du ringe til din internetudbyder, som kan hjælpe dig med opsætningen. Hvis wifi-signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montør tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

 

Har du købt en ladeboks med med 4G

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal husstanden stille wifi til rådighed ved installationsstedet på datoen for installeringen af ladeboksen. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Hvis signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her: https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Få 500 kr. rabat, hvis du tegner en refusions- og elaftale hos Velkommen

Når du klikker boksen med rabatten af, vil dine oplysninger blive sendt til Velkommen og blive brugt til at oprette aftalen.

Ved at oprette en refusions- og elaftale hos Velkommen, vil du få en grøn elaftale og modtage din refusion gennem din elregning.

Velkommen tilbyder en refusions- og elaftale med variabel pris uden skjulte gebyrer. Prisen pr. kWh er indkøbsprisen på den nordiske elbørs, samt et tillæg på 0,1875 kr./kWh. Der er intet abonnement frem til d. 1/7 (herfeter 69 kr./mdr) og oprettelse koster 0 kr.

Du vil umiddelbart efter dit køb her på siden modtage din ordrebekræftelse fra Velkommen. Ved køb acceterer du Velkommens forretningsbetingelser, som du finder her: https://www.Velkommen.dk/el/forretningsbetingelser/