Værd at vide om ladebokse | Power Fuel

Værd at vide om ladebokse

Har du en elbil, eller overvejer du at anskaffe en? Så har du måske overvejet, om du bør have din egen ladeboks hjemme hos dig selv? 

Det er nemlig et spørgsmål, som mange elbilejere stiller sig selv. Hvilken ladeboks skal jeg vælge? Hvor kan man få sat en ladeboks op henne? Og hvad koster det overhovedet at få sat en ladeboks op? I dette blogindlæg vil vi derfor give dig et overblik over, hvad du skal vide om ladebokse.

Hvem kan få ladebokse? 

Når vi taler om ladebokse til elbiler, er det værd at nævne, at der skelnes mellem private ladebokse og offentlige ladebokse eller ladestandere. Offentlige ladestandere finder man typisk på tankstationer, parkeringspladser og ved indkøbscentre og lignende. Som navnet antyder, er det ladebokse, som alle har adgang til. 

En privat ladeboks er derimod en ladeboks, som du køber eller lejer og får installeret hjemme hos dig selv, så du altid har mulighed for at lade elbilen op, når den er parkeret hjemme. Og inden du stiller spørgsmålet: “Hvilken ladeboks skal jeg vælge?”, er det nødvendigt at undersøge dine muligheder for at få sat en ladeboks op hjemme hos dig selv.  

Det er desværre ikke alle, som har mulighed for at få sat en ladeboks op derhjemme. Det afhænger nemlig af din boligsituation. Bor du i eget hus med indkørsel, garage eller carport, kan du oftest få installeret en ladeboks hjemme hos dig selv, men bor du for eksempel i lejlighed, er det straks en anden sag. 

Her kan det nemlig være svært og ofte umuligt at få sat en privat ladeboks op. Det afhænger dog i sidste ende af det individuelle boligforhold, og du bør derfor altid undersøge, om du har mulighed for at få sat en ladeboks op, inden du bestiller. 

Hvilken ladeboks skal jeg vælge?

Er du begyndt at undersøge markedet for ladebokse til elbiler, er det måske også gået op for dig, at der er en del udbydere af ladebokse, og at valgmulighederne derfor er mange. Derfor stiller du måske dig selv spørgsmålet: “Hvilken ladeboks skal jeg vælge?”. 

Svaret vil i sidste ende være meget individuelt, da det i høj grad afhænger af, hvilket behov du har til opladning af din elbil. 

Den største forskel på ladebokse vil oftest være effekten. Ladeboksens effekt har indflydelse på, hvor hurtigt ladeboksen kan oplade elbilen. Har du derfor et behov for at kunne lade elbilen hurtigt op, når du er hjemme hos dig selv, kan det være en god idé at vælge en ladeboks med højere effekt. 

Denne ladeboks vil dog også typisk være dyrere end en ladeboks med lavere effekt. Du kan derfor med fordel overveje en ladeboks, der tager længere tid om at oplade elbilen, hvis du gerne vil have et billigere alternativ, eller hvis din elbil ikke har mulighed for at benytte den højere ladeeffekt. 

Hvad er svaret så, når man spørger: ”Hvilken ladeboks skal jeg vælge?”. Som sagt er det en beslutning, som du kan tage ud fra dine behov og dine muligheder. Du bør derfor tænke på, hvor meget du kører i din elbil, og hvor ofte du har brug for at lade elbilen op derhjemme. Derudover er det også en god idé at undersøge, hvor høj din elbils maksimale ladeeffekt er, samt hvilken ladeboks du har mulighed for at få installeret hjemme hos dig selv, inden du bestiller en ladeboks. 

Hvad koster en ladeboks til elbil?

Nu er du blevet klogere på, hvad man med fordel kan undersøge, når man spørger sig selv, hvilken ladeboks man skal vælge. Men hvad koster det, når du skal have installeret opladningsmuligheder derhjemme?

Det kan være forskelligt fra udbyder til udbyder og fra ladeboks til ladeboks. Du kan også ofte vælge at leje eller købe ladeboksen, hvorfor der også vil være forskel på, hvordan du betaler for den. Derudover vil der også typisk forekomme omkostninger forbundet med installation og montering af ladeboks.

Vil du vide mere om Power Fuels priser på ladebokse? Så kig ind forbi vores produktside. Her kan du også bestille en ladeboks hjem til dig selv.

Offentlige ladestandere

Er du en af dem, der ikke har mulighed for at få sat din egen ladeboks op, tænker du måske: “Hvilken ladeboks skal jeg så vælge?”. I dette tilfælde vil du oftest være afhængig af at benytte offentlige ladestandere. Disse findes heldigvis efterhånden mange steder, og det er derfor stadig muligt at køre elbil, selvom du ikke kan lade op hjemme hos dig selv. 

Offentlige ladestandere findes i dag på mange lokationer fordelt rundt i hele landet. Du kan blandt andet finde ladestandere ved indkøbscentre og parkeringspladser. En del tankstationer har efterhånden også fået sat ladestandere op til opladning af elbilen.

Det er derfor også typisk muligt at have en elbil, selvom du ikke kan oplade derhjemme. Der er selvfølgelig nogle fordele, som du går glip af, når du ikke har ladeboks til elbil hjemme, som for eksempel muligheden for at oplade på alle tider af døgnet uden at skulle risikere at holde i kø.

Til gengæld kan du i Danmark i dag finde mange ladenetværk, som har rigtig god dækning i det meste af landet. Du kan derfor, selvom du ikke selv ejer en ladeboks på din egen adresse, typisk altid være forholdsvis tæt på en offentlig ladestander til elbil.

Ladestandere i udlandet

Måske er du godt kendt i forhold til ladenetværket i Danmark, men planlægger du at tage elbilen med til udlandet, så kan der være nogle fordele ved at undersøge ladenetværket i de lande, du planlægger at besøge.

Skal du for eksempel på en kør-selv-ferie, så kan det give rigtig god mening at planlægge ruten, så du er sikker på, at der er en oplader i nærheden, når du har brug for den.

I Danmark har vi efterhånden opbygget en god ladeinfrastruktur til elbiler, således at du sjældent er langt fra en oplader i det danske land. Sådan er det heldigvis også i en del andre lande i Europa, men der kan være lande, hvor offentlige ladestandere til elbiler ikke er helt lige så udbredte, som vi kender det i Danmark.

Er dette tilfældet i et af de lande, du skal besøge, så kan det være en ekstra god idé at undersøge, hvor du typisk kan finde offentlige ladestandere til elbiler i det pågældende land.

Er du på udkig efter et ladenetværk, som du kan benytte mange steder i Europa? Så prøv at kigge ind forbi vores side for ladepunkter, hvor du kan se, hvilke ladestandere du kan benytte med vores partnerladenetværk.

Husk desuden, hvis du overvejer at tage elbilen på ferie, at vi har lavet et blogindlæg om netop kør-selv-ferie med elbil.

Ladeboks til elbil hjemme

Overvejer du at få sat en ladeboks op derhjemme, så er der et par ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal installationen af en ladeboks udføres af en autoriseret elinstallatør.

Dernæst er det vigtigt, at du undersøger, hvor du kan få sat en ladeboks op. Som vi tidligere har nævnt, er det vigtigt at huske på, at det ikke er alle, der kan få en ladeboks til elbil hjemme. Hvis du bor i lejlighed, kan det ofte ikke lade sig gøre.

En tommelfingerregel er, at du skal have egen indkørsel, carport eller garage, før du kan få sat en ladeboks op hjemme ved dig selv. Derudover er det typisk husejere, som har denne mulighed. Prøv dog altid at undersøge dine muligheder, inden du bestiller en ladeboks til elbil hjemme, så du er sikker på, at du også kan få sat den op.

Få mere viden hos Power Fuel

Er du interesseret i elbiler og opladning af elbiler? Så skal du følge med hos Power Fuel. Her kommer vi løbende med nye spændende blog-posts, hvor du kan få viden om forskellige aspekter af livet med elbil.

Vil du for eksempel gerne vide mere om parkering med elbilen, eller er du interesseret i at få viden om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have elbilen med på ferie? Så kig ind forbi vores blogunivers for at læse med allerede i dag. God læselyst.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af den elafgift du betaler pr. kWh. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.
Hvis du vælger at have din elaftale hos os tilbage betaler vi 95 øre pr. kWh. Såfremt du ikke har en elaftale hos os, tilbagebetaler vi 87 øre pr. kWh.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.(261 kr. hvis du ikke har din elaftale hos os)

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
  (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.